Ga naar inhoud

Veteranendag 2019 live te volgen op radio en televisie


Aanbevolen Berichten

Veteranendag 2019 live te volgen op radio en televisie.

veteranendag.jpg.jpg

Zaterdag 29 juni is het Veteranendag. Het evenement in Den Haag is live te volgen op radio en televisie.

Veteranendag

Op de laatste zaterdag van juni worden de inmiddels meer dan 111.000 veteranen geëerd die zich, vanaf de Tweede Wereldoorlog tot en met de missie in Mali, hebben ingezet  voor vrede. Dat gebeurt met het Nationaal Defilé rond de Hofvijver, waarbij ruim 4000 veteranen en militairen voorbij marcheren met in hun kielzog historische en moderne  legervoertuigen. Ook is er een vliegshow.

NPO 1

Veteranendag 2019 is live te volgen bij de NOS op NPO 1 en NOS.nl. De uitzending begint om 12.50 uur en duurt tot 14.35 uur. Militair historicus Christ Klep verzorgt het commentaar bij de programma-onderdelen.

Presentator Astrid Kersseboom praat onder anderen met luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif. Samen blikken ze terug, maar  ook vooruit: naar de Invictus Games, het internationale sportevenement voor militairen die in diensttijd gewond zijn geraakt. De uitzending is ook te zien via Omroep West.

NPO Radio 5

Op de radio doet Omroep MAX verslag van Veteranendag 2019 op NPO Radio 5. Ter gelegenheid van deze speciale dag komt het MAX-radioprogramma Wekker-Wakker-Weekend! die dag live  vanaf het Malieveld in Den Haag. Presentator Jan Rietman loopt mee tijdens de laatste fase van de opbouw, praat met jonge en oudere veteranen, én is live bij de opening. NPO Radio 5 is te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.