Ga naar inhoud

AT: 10 extra frequenties voor laagvermogen middengolfzenders


Aanbevolen Berichten

AT: 10 extra frequenties voor laagvermogen middengolfzenders

middengolf2.jpg

Agentschap Telecom gaat 10 nieuwe frequenties beschikbaar stellen voor laagvermogen uitzendingen op de middengolf. Inschrijven op de frequenties kan vanaf 4 september. Het is nog niet duidelijk om welke frequenties het gaat.

“Interesse”

Agentschap Telecom heeft afgelopen periode onderzoek gedaan naar nieuwe frequenties voor laagvermogen uitzendingen op de middengolf. “Dit vanwege de interesse in laagvermogen middengolfvergunningen en de wensen vanuit de markt.”, aldus het agentschap.

10 extra frequenties

Agentschap Telecom heeft onder andere contact opgenomen met de ons omringende buitenlandse overheden. “Het onderzoek heeft geleid tot 10 extra middengolffrequenties die inzetbaar zijn in heel Nederland.”, aldus de instantie.

Geen rechten

De formele aanpassing van Nederlandse rechten is een langdurig proces en kan pas gestart worden nadat het gebruik van deze frequenties daadwerkelijk vergund is. “Daarom is besloten het Nederlandse gebruik op deze nieuwe frequenties ook op basis van ‘non interference’ (NIB) te laten plaatsvinden. Het voorgaande houdt daarnaast in dat, in tegenstelling tot de huidige beschikbare frequenties, Nederland voor de nieuwe frequenties geen officiële rechten heeft of zal gaan verwerven. Meldingen van ontvangststoringen veroorzaakt door zenders vanuit het buitenland, zullen als niet-ontvankelijk worden beschouwd. “, aldus het agentschap.

Aanvragen

Aanvragen voor de nieuwe frequenties kunnen vanaf woensdag 4 september 2019 om 10.00 uur ingediend worden via het dan beschikbare aangepaste aanvraagformulier. Op dat moment zullen de nieuwe frequenties door middel van het formulier bekend gemaakt worden.

Pilot

Agentschap Telecom begon in 2016 met het uitgeven van laagvermogen vergunningen voor de middengolf. Er konden vergunningen worden aangevraagd op diverse frequenties tot maximaal 100 watt.Na evaluatie heeft de overheid besloten om door te gaan met de uitgifte van laagvermogen middengolfvergunningen.

Meer informatie op de website van Agentschap Telecom.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.