Ga naar inhoud

Todt pleit voor bijtanken in de Formule 1 vanaf 2021


dreka

Aanbevolen Berichten

Todt pleit voor bijtanken in de Formule 1 vanaf 2021.

60216.jpg

FIA-president Jean Todt heeft de Formule 1-eigenaren van Liberty Media voorgesteld om bijtanken weer in te voeren in de Formule 1. Vanaf 2021 zou dit bekende fenomeen weer onderdeel van de Formule 1 kunnen worden, om de sport spannender en spectaculairder te maken.

De voornaamste reden achter dit idee - en de verwachte meerwaarde - zit vanzelfsprekend niet in het tanken zelf. Het schuilt veel meer in de auto's die het plan mogelijk maakt. Bijtanken betekent dat de auto's lichter en kleiner kunnen worden, hetgeen de bolides weer meer geschikt kan maken voor gevechten en close racing op het asfalt.

De FIA werkt al geruime tijd met de Formule 1-eigenaren van Liberty Media samen aan plannen om de sport attractiever te maken. In Silverstone erkende Todt dat bijtanken onderdeel van deze besprekingen uitmaakt. "Persoonlijk zou ik bijtanken graag zien terugkeren", laat de voormalig Ferrari-teambaas alvast weten. "Maar ik kijk uit naar een studie met alle voor- en nadelen op een rij."

"De auto's zijn momenteel misschien wel te zwaar, dus dat moeten we zeker bespreken", vervolgt de FIA-president zijn verhaal. "Door bijtanken weer mogelijk te maken, krijgt je bij de starts van races lichtere auto's. Daarnaast kunnen deze auto's ook weer kleiner worden", ziet Todt louter voordelen.

Tegenstanders van bijtanken - dat met ingang van 2010 werd afgeschaft in de koningsklasse - wijzen op de kosten. De Formule 1 wil graag de kosten drukken en bijtanken zou hier - met alle benodigdheden - mee in strijd zijn. "Maar als ik dat hoor, moet ik altijd een beetje lachen", countert Todt. "Als ik alle motorhomes tegenwoordig zie, denk ik niet dat geld een groot bezwaar kan zijn." Naast het ontwerp van de auto's kan bijtanken ook op andere vlakken helpen. Zou geeft het teams meer strategische mogelijkheden en hoeven coureurs niet per se meer brandstof te sparen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.