Ga naar inhoud

VLC mediaplayer op je computer? Verwijder het voorlopig!


vogelaar

Aanbevolen Berichten

VLC mediaplayer op je computer? Verwijder het voorlopig!

VLC problemen verwijderen

VLC Mediaplayer is, vanwege het feit dat het gratis en open-source is, een van de populairste mediaspelers van het net. Zo staat het programma op flink wat computers geïnstalleerd en waarschijnlijk is dat ook bij jou thuis het geval. Maar misschien wil je hem, voorlopig, eventjes van de computer verwijderen. De nieuwste versie van het programma brengt namelijk een groot beveiligingsprobleem met zich mee.

Verwijder VLC mediaplayer voorlopig van je computer

Volgens het Duitse WinFuture is er iets aan de hand met de populaire VLC mediaplayer. Het gratis programma wordt gebruikt om videobestanden of audiobestanden op je computer af te spelen en staat op heel veel computer geïnstalleerd. In januari dit jaar werd bekend dat het programma al ruim 3 miljard keer geïnstalleerd is. Echter heeft deze speler onlangs een nieuwe update gekregen, waardoor er simpelweg een groot probleem opdook. Het is een probleem dat is ontdekt door het Duitse CERT-Bund, een security agency dat zich richt op cyberbeveiliging. Volgens deze partij is het verstandig om het programma voorlopig te verwijderen van je computer, omdat de nieuwe update zorgt dat het programma uiterst kwetsbaar is voor hackers.

Het probleem dat opduikt in VLC zorgt ervoor dat RCE (Remote Code Execution) mogelijk wordt. Kwaadwilligen kunnen hierdoor software installeren, wijzigen of gebruiken zonder enige vorm van toestemming van de eigenaar. Daarnaast kunnen de hackers ook toegang krijgen tot al je bestanden. Kortom: VLC’s beveiligingsprobleem zorgt ervoor dat hackers je computer kunnen overnemen en al je bestanden kunnen bekijken.

 

Volgens VideoLAN, de partij die eigenaar is van VLC, heeft het oplossen van deze fout op dit moment de hoogste prioriteit. Of er op dit moment al misbruik gemaakt is van het het lek is niet bekend, maar het is goed om het programma tijdelijk van je computer te halen. Ook wanneer je VLC nog niet voorzien hebt van de update en dus nog een oudere versie gebruikt. Het lek duikt namelijk ook op in wat oudere versies van het programma.

Het gaat op dit moment wel om de versies voor Windows en Linux. Er zijn nog geen berichten naar buiten gekomen over problemen met de Mac-versie van VLC.

Bron:want

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.