Ga naar inhoud

Verstappen kritisch over boete Ferrari: "Erg oneerlijke beslissing"


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen kritisch over boete Ferrari: "Erg oneerlijke beslissing.

image.png.d661e4d35c02933aebe79cb892d9d786.png

De Formule 1-term 'unsafe release' laat ruimte voor interpretatie over, gezien de uiteenlopende meningen over de straffen die vaak volgen. Max Verstappen is van mening dat de stewards in Duitsland verkeerd handelden door Ferrari een boete te geven.

De denkwijze van de stewards botsen wel eens met die van F1-coureurs, zo hebben we dit seizoen kunnen merken. Vaak komen de geschillen neer op een uitgedeelde straf. Dat geldt ook voor de boete die Ferrari kreeg in Duitsland, waar Verstappen het niet eens mee is. De Nederlander kreeg zelf eerder dit jaar een tijdstraf toen hij Valtteri Bottas in Monaco in de pitstraat inhaalde. Hij kreeg daar een tijdstraf voor die hem van de tweede naar de vierde plek wierp.

Op Hockenheim stuurde Ferrari Charles Leclerc weer naar buiten na de eerste pitstop, waarbij de Monegask vlak voor de Haas van Romain Grosjean verscheen. De Fransman moest op de rem en verloor daardoor posities, maar wist een touché te voorkomen. In plaats van dat de stewards Leclerc een tijdstraf gaven, besloten ze ditmaal Ferrari een boete van vijfduizend euro te geven.

Om de overige F1-teams niet onbedoeld te motiveren tot het nemen van meer risico's in de pitstraat werd het onderwerp besproken in de bijeenkomst van de teammanagers op donderdag. Daar was een unaniem verzoek om enkel tijdstraffen uit te delen bij dit soort overtredingen. De FIA ging hiermee akkoord.

Racedirecteur Michael Masi zei eerder nog dat hij niet dacht dat de F1-teams meer risico's zouden nemen na de beslissing op Hockenheim. Die mening deelt Verstappen niet. "Het is volslagen verkeerd natuurlijk. Als ze alleen een boete krijgen, dan gaat iedereen het doen", geeft hij kritisch aan. "In mijn ogen is het niet eerlijk en ook niet dat ze zeiden dat ik de straf kreeg alleen omdat we [Valtteri en ik] elkaar aanraakten. Je laat de wagen nog steeds gaan wetende dat er een andere wagen in de 'fast lane' rijdt. En dit is alleen maar een boete, echt oneerlijk."

Voor een topteam als Ferrari is de boete van vijfduizend euro te verwaarlozen in relatie tot het budget van honderden miljoenen euro's dat voor het F1-team beschikbaar is. Verstappen benadrukt dat graag: "Ik denk dat ze er in de managersbijeenkomst over hebben gesproken, dus laten we afwachten wat ze vanaf nu gaan doen. Ik denk dat ze wel in hebben gezien dat het niet de juiste manier is. Die boete stelt niets voor, dat maakt niets uit voor de teams. Het is dus compleet verkeerd, vooral als je over veiligheid praat."

Met medewerking van Scott Mitchell .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.