Ga naar inhoud

Antwoord op Ziggo Mediabox Next?: KPN komt met nieuwe 4K Ultra HD decoder


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Antwoord op Ziggo Mediabox Next?: KPN komt met nieuwe 4K Ultra HD decoder

KPN levert op dit moment op zeer beperkte schaal een nieuwe 4K Ultra HD decoder aan klanten die bij het telecombedrijf een geschikt abonnement met tv en internet kopen.
 
Antwoord op Ziggo Mediabox Next?: KPN komt met nieuwe 4K Ultra HD decoder

KPN was de eerste distributeur in Nederland die in bruikleen een 4K Ultra HD-decoder aan klanten leverde. Niet alle klanten van het telecombedrijf hebben toegang tot het UHD-content dat KPN aan klanten levert. Zo moet op het aansluitadres voldoende internetsnelheid geleverd kunnen worden. Ook moet een duurdere abonnementsvorm met daarbij Interactieve TV en internet gekocht worden. Tot voorkort leverde KPN aan klanten die aan deze voorwaarden voldoen een 4K Ultra HD decoder van fabrikant ZTE. Nu wordt ook mondjesmaat een nieuw model van fabrikant Arris geleverd.

 

Bevestiging KPN

KPN bevestigt via woordvoerder Renée Schnitzler aan Totaal TV de komst van de nieuwe ontvanger voor Interactieve TV. “De nieuwe ontvanger is beperkt uitgeleverd naar nieuwe 4K premium klanten. Een softlaunch omdat we nog bezig zijn met de nieuwe afstandsbediening.” Het grote publiek dient hierdoor nog even geduld te hebben. “Pas rond begin oktober gaan we breder aanbieden”, aldus Renée Schnitzler.

 

Arris VIP5202

De nieuwe 4K Ultra HD ontvanger is afkomstig van de modellijn 5202 van fabrikant Arris. De kleine decoder is gebaseerd op een gesloten versie van het besturingssysteem Android TV. KPN is niet de eerste distributeur die een op Android TV gebaseerde tv-ontvanger gaat gebruiken. Onder meer het Belgische Proximus heeft een nieuwe Android TV gebaseerde tv-ontvanger aangekondigd. Arris heeft aantal Android TV ontvangers in het assortiment opgenomen. KPN gaat een variant van het instapmodel van de Android TV modellijnen van Arris gebruiken. Exacte specificaties van het model Arris VIP5202 KPN zijn nog niet bekend. Op de eigen internetsite meldt Arris wel de beschikbaarheid van dit model maar maakt geen specificaties of gebruiksaanwijzing openbaar. Arris maakt dit model namelijk specifiek voor KPN met de door KPN gewenste mogelijkheden. In ieder geval wordt in de nieuwe KPN tv-ontvanger een dual core processor met een snelheid van 7000DMIPS gebruikt.

 

Android TV

Of KPN een volledige versie van Android TV in de nieuwe tv-ontvanger – dus inclusief Chromecast en Google Assistent mogelijkheden – gaat gebruiken, is nog onduidelijk. KPN kan op een later moment beslissen of meer mogelijkheden van Android TV aan de gebruikersmogelijkheden worden toegevoegd. De basis Graphic User Interface (GUI) van KPN wordt ook bij de nieuwe tv-ontvanger van het telecombedrijf gebruikt.

 

Ziggo Mediabox Next

Of de nieuwe Arris 4K Ultra HD ontvanger het echte antwoord van KPN op Mediabox Next van Ziggo is, moet nog blijken. Bekend is dat KPN leveringsproblemen met de ZTE 4K Ultra HD ontvanger heeft. Mogelijk dat Arris VIP 5202 in eerste instantie als vervangend model gebruikt wordt. Het platform waar de nieuwe tv-ontvanger op functioneert, biedt echter wel ruimte voor verdere productontwikkeling. Het aantal aansluitmogelijkheden van Arris VIP 5202 is beperkt. Naast HDMI is een optische toslink digitale geluidsingang, een USB-aansluiting en een netwerkaansluiting aanwezig. WiFi mogelijkheden zijn vooralsnog door KPN geblokkeerd.

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.