Ga naar inhoud

Wéér fopstraf voor snuivende doodrijdende alcomobilist in Utrecht


dreka

Aanbevolen Berichten

Wéér fopstraf voor snuivende doodrijdende alcomobilist in Utrecht.

image.png.9f7c4cdd8719d903abee2e70bb194ad3.png

 

De 37-jarige Tjeerd K. uit Zeist is een lul. Een totale lul. Met een fopstraf. Hij reed in maart een Ierse uitwisselingsstudent van 21 dood in Utrecht, vluchtte daarna en wordt daarvoor beloond met drie maanden in het staatshotel. Drie maanden!

De 21-jarige Aoife O’Connell, Ierse uitwisselingsstudent aan de Hogeschool van Utrecht, is dood. Doodgereden op straat in Utrecht, waar ze op 9 maart dit jaar liep. Ze werd er zwaargewond aangetroffen door voorbijgangers, met tientallen meters om haar heen auto-onderdelen en haar eigen spullen. De botsing moet dus flink zijn geweest, maar Tjeerd K. reed gewoon door. Alsof zijn neus bloedde. En misschien deed zijn neus dat ook wel, want Tjeerd had met zijn neus in het Colombiaanse marcheerpoeder gezeten. En hij had alcohol gedronken. Althans, dat kon de volgende dag nog uit zijn bloed worden afgeleid, want toen pas meldde hij zich bij de politie.

 

Straf

Zulke ernstige feiten leveren in Nederland echter geen enkele reden op om iemand zwaar te straffen. Ook al zegt de rechtbank in Utrecht dat ze het Tjeerd zwaar aanrekent dat hij geen hulp verleende en zich pas de volgende dag meldde op het bureau, en zelfs toegaf dat hij te veel had gedronken.

Alles bij elkaar komt een Nederlandse rechter dan bij zes maanden celstraf, waarvan drie voorwaardelijk. Terwijl K. ook al eerder werd veroordeeld voor te hard rijden (wat hij tijdens het ongeluk overigens ook deed) en rijden onder invloed. Hoe kan dat nou? Is dit niet het zoveelste bewijs dat het systeem in Nederland niet klopt? Waarom wordt K. niet veel langer opgeborgen, nu hij heeft aangetoond dat hij niet leert van zijn eerder opgelegde straffen?

 
M. Goes.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik erger mij ook verschrikkelijk over deze eikels.

En nog meer over onze super falende overheid,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar moet toch meer achter zitten.

Anders kan dat niet waar zijn zo´n fop straf.

Maar doorrijden alleen al is de totale lul award waard.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.