Ga naar inhoud

Datum Dutch GP 3 mei 2020 Zandvoort , volste F1-kalender ooit


dreka

Aanbevolen Berichten

Datum Dutch GP 3 mei 2020 Zandvoort , volste F1-kalender ooit.

image.png.8a23eab9d5c2fd56681f87da2d42ab1c.png

Gisteren werd bekend dat de GP van Spanje in 2020 terugkeert, en daarmee gaan we officieel het volste F1 jaar in de geschiedenis van de sport tegemoet. Er staan minstens 22 races op de kalender, waar Autobahn al een voorlopige indeling van zag.

De F1-kalender van 2019 telt - net als in 2016 en 2018 - 21 races, een recordaantal. Volgend jaar gaan we hier officieel overheen: Vietnam en Nederland worden toegevoegd, en waarschijnlijk valt alleen Hockenheim af. Het lot van de GP van Spanje was onzeker, maar gisteren werd bekendgemaakt dat er een deal is voor 2020. Eerder werden al de aflopende contracten van Silverstone en Mexico verlengd.

De FIA heeft nog tot december 2019 om de definitieve kalender voor 2020 te presenteren, maar wij kregen al een voorlopig exemplaar in de handen gedrukt, in een duistere Duitse parkeergarage. Er staat weliswaar een extra race op, maar toch is de kalender even lang: net als in 2019 duurt het seizoen ook in 2020 37 weken, inclusief vier weken zomerstop. Dit betekent dat de teams in de winter 15 weken de tijd hebben om alles op orde te brengen. De GP van Vietnam wordt de derde race van het seizoen, tussen Bahrein en Shanghai. De Dutch GP wordt de vijfde ronde, en een back-to-back race met Barcelona. Een ander opvallend back-to-back-weekend is dat van Baku en Canada. Dat wordt snel spulletjes pakken voor de teams.

Enfin, hieronder de voorlopige indeling, die in de komende maanden nog gewijzigd kan worden. Desondanks: zet maar een hele grote rode cirkel rond het eerste meiweekend! 3 mei 2020, wees daar of wees vierkant.

H. Feitsma.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.