Ga naar inhoud

Gasly vroeg Leclerc op Spa te winnen voor Hubert


dreka

Aanbevolen Berichten

Gasly vroeg Leclerc op Spa te winnen voor Hubert.

image.png.b302af7c46d020f668eebcd5a0a44529.png

Toro Rosso-rijder Pierre Gasly zegt het meest emotionele weekend ooit achter de rug te hebben. Gasly vroeg Charles Leclerc om te race te winnen voor zijn boezemvriend Anthoine Hubert.

Hubert, die zaterdag op 22-jarige leeftijd om het leven kwam bij een crash in de Formule 2, was een erg goede vriend van Gasly en Leclerc. Van alle rijders waren zij misschien wel het meest onder de indruk van de noodlottige gebeurtenissen op Spa-Francorchamps.

Leclerc startte vanaf pole en eerde zijn gesneuvelde vriend op de best mogelijke manier: door overtuigend te winnen. Daarmee deed hij ook Gasly een plezier, zo vertelde de Fransman aan onder andere Motorsport.com. "Ik vroeg Charles voor de race: 'Win deze race alsjeblieft voor Anthoine.' Charles, Anthoine en ik begonnen begonnen in hetzelfde jaar te racen. We raceten vele jaren samen en kenden elkaar erg goed. Eerst Jules [Bianchi] en nu Anthoine. Het is echt verschrikkelijk voor de Franse autosport. Het is moeilijk te bevatten."

Gasly moest net zoals de andere rijders na een emotionele minuut stilte op de grid proberen de knop om te draaien en weer vol op de limiet te racen, 44 ronden lang voorbij de plaats waar Hubert overleed. "Het was de meest emotionele pre-race ooit", gaf Gasly toe na zijn negende plek met Toro Rosso. "Op 22 of 23-jarige leeftijd ben je niet klaar om dit mee te maken en een van je beste vrienden te verliezen. Maar je moet het wel uitwissen. Anders kan je niet racen. Van zodra je je helm opzet en aan de formatieronde begint, bevind je je in een andere zone en dan denk je daar niet aan. Natuurlijk was dat na de finish het eerste wat in me opkwam. Ik was blij dat ik voor hem deze twee punten kon scoren."

"In de wagen voel ik me alsof er me niets kan overkomen"

Gasly en Hubert waren niet alleen concurrenten in de karting en in hun eerste jaren in de Franse autosport, maar de twee woonden ook lang in hetzelfde appartement. "Ik kende hem al van van toen we zeven jaar oud waren", aldus Gasly. "We deelden zes jaar lang een flat. We zaten samen op school toen we 13 tot 19 jaar oud waren. Ik ben nog steeds in shock. Ik realiseerde me niet hoe snel het kan gaan. Ik ben al van plan om morgen al onze gemeenschappelijke vrienden te bezoeken. Niemand begrijpt wat er is gebeurd."

De dramatische crash van Hubert heeft er nog eens ingehamerd dat autosport nog steeds gevaarlijk is en dat altijd zal blijven. Ook Gasly geeft toe dat hij zich eigenlijk niet meer van de risico's bewust was die hij week in en week uit loopt: "Mensen vertelden me tijdens de zomerbreak dat de F1 nu zo veilig is en ik was het met hen eens. Want het is niet iets waar je aan denkt. In de wagen voel ik me zo veilig. Ik voel alsof er me niets kan overkomen. Maar aan deze snelheden van 250 of 300 kilometer per uur is het gewoon een realiteit. Er is altijd een kans om te sterven en dat is iets wat we als rijders aanvaarden. Jammer genoeg is dit gebeurd om iedereen eraan te herinneren dat het een gevaarlijke sport is. Ik ben enorm triest dat het een van mijn beste vrienden is moest overkomen."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.