Ga naar inhoud

Politie Vught faalt hard dankzij dom beleid voor e-steps


dreka

Aanbevolen Berichten

Politie Vught faalt hard dankzij dom beleid voor e-steps.

Terwijl heel Europa (en de rest van de wereld) de e-step massaal heeft omarmd, is er een door een oliebedrijf geregeerd land dat de vooruitgang probeert tegen te houden: Nederland. Hier moeten we per se met onze benzinescooter en auto door de stad rijden.
  • Column  Matthijs Goes  5 augustus 2019 | 19:01
Steps

Mensen, we moeten even praten over e-steps (of zoals de rest van de wereld ze noemt: e-scooters). Het zijn handige machientjes waarmee je je snel kunt verplaatsen. Het is slim, het is handig en het is schoon, want elektrisch. Daarnaast is het in Nederland verboden. Ons land heeft namelijk een regering die trager is dan een stilstaande baksteen. In Den Haag kunnen ze geen onderscheid maken tussen brommers en steps, want ergens omstreeks 1815 heeft iemand met een ganzenveer een wet geschreven over motorvoertuigen.

Gevolg van de trage raamambtenaren op het ministerie van Infrastructuur en Milieu is dat u een RDW-goedkeuring nodig hebt om met een elektrisch stepje de weg op te gaan. Die dingen kunnen niet harder dan 20 km/u en dus rijdt Tante Nel met haar elektrische fiets er makkelijk voorbij. Wonderlijk, want voor haar fiets heeft ze geen extra verzekering nodig, daar mag ze gewoon opstappen. Zelfs als ze een toerist is in Amsterdam die nog nooit een Nederlandse verkeersregel heeft gezien, laat staan gelezen. U mag echter niet met uw stepje rijden.

 

Waarom mag een malloot op een racefiets met zestig kilometer per uur door de stad fietsen (op superdunne bandjes en zonder noemenswaardige remmen), terwijl u op uw stepje door een dappere agent wordt getackled. Zie onderstaand voorbeeld van de Vughtse helden die iemands mooie e-step in beslag namen en daar ook triomfantelijk (losers!) over gingen tweeten. Want geen gedogen enzo. Hebben jullie geen EBI om in de gaten te houden ofzo, Vughtse agenten.

Het probleem is dat een stepberijder niemand in gevaar brengt behalve zichzelf. Hij gaat nauwelijks sneller dan een hardloper en gaat langzamer dan een fietser op zijn stepje. Daarentegen is hij wel milieuvriendelijk bezig, want hij zit niet in een auto of op een gewone scooter. De enige reden waarom het apparaatje verboden is, is omdat ze in Den Haag bezig waren met fopverboden als een verbod op gezichtsbedekkende kleding, waardoor ze uit het oog verloren wat we in dit land echt nodig hebben: mobiliteit. Terwijl de hoge omes overal met hun gechauffeurde dienstwagens naartoe rijden, al dan niet begeleid door 'glijdende' motorescortes om toch vooral niet in de file te hoeven staan, hebben wij allemaal wel last van files overvolle treinen en meer van die ellende. En nu we toch over het openbaar vervoer begonnen zijn: juist deze steps kunnen "the last mile" draaglijk maken, zodat het OV niet meer gaat van waar we niet zijn, naar waar we niet naartoe willen. 

Wij wachten met smart op de Audi e-tron Scooter, de Xiaomi Electric Scooter, de Segway Ninebot, de Boosted Scooter en wat er nog meer aankomt. Daarnaast zijn deeldiensten als Bird, Lime et cetera hard nodig om ervoor te zorgen dat niet iedereen voor elk wissewasje in de auto hoeft te stappen.

 

Dus: hop, Den Haag maak werk van de e-step. Het is gewoon een kwestie van gelijkstellen aan een fiets. Geen dank voor deze juridische tip.

Bron  autobahn.eu

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.