Ga naar inhoud

Stroll 'ontdaan' door onbesuisde terugkeer van Vettel


dreka

Aanbevolen Berichten

Stroll 'ontdaan' door onbesuisde terugkeer van Vettel.

image.png.de4f5c12f1997ac9ee50fb91c0efe62f.png

Racing Point F1-coureur Lance Stroll is niet te spreken over het handelen van Sebastian Vettel na zijn spin in Ascari tijdens de Grand Prix van Italië. De Canadees verklaarde 'behoorlijk ontdaan' te zijn van Vettels onbesuisde actie.

Vettel verloor vroeg in de race de controle over zijn wagen in Ascari en kwam aan de binnenkant van de bocht op het gras tot stilstand. De viervoudig kampioen reed vervolgens weer de baan op en raakte de RP19 van Stroll die tevergeefs probeerde uit te wijken.

Na afloop van de race sprak Stroll over het incident: "Ik ben eerlijk gezegd ontdaan door wat er gebeurd is. Hij stond op een plek waar hij niet zo agressief terug op de baan had moeten komen. Ik heb alles gedaan om hem te ontwijken, ik reed echt voorzichtig omdat ik de gele vlag zag. Ik ging van m'n gas. Ik voldeed aan de regels die je op moet volgen in zo'n situatie en hij stuurde de wagen gewoon terug de baan op. Ik kon er niets aan doen, zelfs toen ik al zo langzaam reed. Hij blokkeerde het complete circuit op dat moment, hij raakte me en ik spinde."

Stroll kwam uiteindelijk aan de linkerkant terecht en haalde een soortgelijke actie als Vettel uit om weer op het circuit te komen. Daarmee dwong hij Toro Rosso-rijder Pierre Gasly door de grindbak. Net als Vettel zei Stroll dat hij Gasly niet aan zag komen en dat hij enkel weg probeerde te komen: "Ik kon niet zien wie er van rechts kwam, ik moest wel een gevaarlijke actie uithalen om op de baan te komen. Ik kreeg in feite dezelfde straf als Vettel. Het was een ramp. Ik zag rechts van me helemaal niets en probeerde maar gewoon terug te keren. Je kunt er natuurlijk ook maar weinig aan doen met deze wagens, het moet op de gok."

Gasly eindigde na zijn omweg door de grindbak op de elfde plaats, ook Vettel en Stroll eindigden na hun straffen buiten de punten. Vettel kreeg een stop and go-penalty terwijl Stroll ervanaf kwam met een drive through-penalty. Vettel kreeg bovendien drie strafpunten op zijn licentie terwijl Stroll twee kreeg. Gevraagd naar de verschillen tussen de beide straffen, vervolgde Stroll: "Ik was daar helemaal niet geweest als hij niet deed wat hij deed. Ik stond op de lijn en hij kwam van het gras. Een deel van mijn wagen stond op de ideale lijn en daar wilde ik zo snel mogelijk weg."

Met medewerking van Jonathan Noble

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.