Ga naar inhoud

Internationale media over Ferrari (en Verstappen) in Italië


dreka

Aanbevolen Berichten

Internationale media over Ferrari (en Verstappen) in Italië.

image.png.3e85960ece14ccc7c1c1e4570b61e7f6.png

Voor het eerst sinds 2010 kon de tifosi weer eens ongeremd feestvieren na een Ferrari-zege op Monza. Charles Leclerc schitterde en bevestigde zo zijn reputatie als Italiaanse kroonprins. Max Verstappen moest daarachter genoegen nemen met P8. GPUpdate.net blikt terug met de voornaamste internationale media.
 

Gazzetta: Leclerc heeft Ferrari voor zich gewonnen

Vanzelfsprekend kunnen we na dit weekend enkel beginnen met de Gazzetta dello Sport. De roze sportkrant is vaak – en terecht – kritisch op het paradepaardje uit Maranello, maar ditmaal overheerst natuurlijk de euforie. De kop 'Ferrari levert op Monza: winst voor een fenomenale Leclerc' spreekt al boekdelen. Leclerc kan simpelweg niet meer stuk. "Op het podium van Monza, daar boven de rode menigte, staat een 21-jarige jongen die in zes maanden alles voor zich heeft gewonnen: de Scuderia, de harten van de Ferrari-mensen. En waarschijnlijk ook de toekomst."

In diezelfde toekomst zal hij nog vaak de degens kruisen met een leeftijdsgenoot: Max Verstappen. De Monegask nadert hem al tot drie punten in het WK, maar dat is vandaag slechts bijzaak. Zeker in Italië, waar men met geen woord rept over de Nederlander. Als men dan toch over een andere coureur dan Leclerc moet praten, heeft men het liever over Sebastian Vettel. De Duitser liet het net als vorig jaar afweten op Monza en werd zelfs op een ronde gezet. Een veeg teken volgens de Italiaanse journalist van dienst. "Met deze overwinning gaat Charles hem [Vettel] ook nog eens voorbij in het kampioenschap. Het is onmogelijk om daar geen symbolische betekenis in te zien."

Bild: Weer een debacle voor Vettel in Italië

In Duitsland gaat de aandacht ook in negatief opzicht uit naar de man uit Heppenheim. Bild – traditioneel vernuftig met het bedenken van sprekende koppen – opent de F1-pagina ditmaal met 'Vettels Dreher-Debakel beim Ferrari-Heimspiel.' Oftewel het debacle van zijn spin in Ascari. Het wedstrijdverslag begint vervolgens met de even veelzeggende woorden 'ach Sebastian'. Deze woorden ademen bijna medelijden met de viervoudig wereldkampioen. "De Ferrari-thuisrace op Monza is voor Sebastian Vettel, net als vorig jaar, een ramp geworden."

Zijn optreden was daarmee in alles het tegenovergestelde van Leclerc, die van Bild inmiddels de titel 'Ferrari-Star' krijgt. "De zege ging uitgerekend naar zijn teamgenoot Charles Leclerc, die een ongelooflijke prestatie neerzette en op slechtere banden zowel Hamilton als Bottas wist af te houden." Het maakte dat niet Vettel, maar juist de Monegask na afloop het stralende middelpunt vormde op het podium. "Het waren magische momenten: Leclerc en de Italiaanse fans vierden een ongelooflijk feest na afloop."

Sky Sports: Leclerc als toekomstig wereldkampioen

Leclerc krijgt dus niet alleen in Italië – waar men sowieso dronken van geluk is na de triomf – de handen op elkaar. Ook in Groot-Brittannië reageert men lyrisch op de excellerende jongeling. Zo noemt Sky Sports de triomf op Monza 'een epische zege', vooral doordat Leclerc de druk van beide Mercedes-coureurs kon weerstaan. Martin Brundle en vooral Nico Rosberg durven ook alvast een voorspelling te doen: "Vandaag heeft hij laten zien dat hij in de komende jaren wereldkampioen bij Ferrari kan en waarschijnlijk ook gaat worden, mits ze hem een geschikte auto geven."

Bij Sky Sports zoekt men ook weer graag het contrast met zijn meer ervaren teamgenoot op. "Het was een dag om zeer snel te vergeten voor de andere Ferrari-coureur, Sebastian Vettel." Dit laatste gold naar eigen zeggen ook voor Verstappen. De Nederlander was zelf maar matig tevreden met P8, maar de Britse verslaggever ziet het juist als een prima optreden. "Verstappen werd achtste, nadat hij achteraan moest vertrekken door gridstraffen. Zijn inhaalrace was nog net iets indrukwekkender, als je bedenkt dat hij al in de openingsronde moest stoppen door een touché in de eerste chicane."

L'Equipe: Twijfel over F1-toekomst van Vettel

In Frankrijk is L'Equipe een vergelijkbare mening toegedaan. "Hij had waarschijnlijk gehoopt op de top-vijf. Maar Max Verstappen heeft, afgezien van zijn foutje in de eerste bocht, een goede prestatie neergezet in Italië. Hij maakte zijn catastrofale Grand Prix van België enigszins goed en won in de race elf plaatsen. Na twee races op circuits die Red Bull niet zo goed liggen, zal de Nederlander over twee weken weer veel competitiever zijn in Singapore."

Over Leclerc is ook in L'Equipe niets dan lof te vinden. De Monegask krijgt zelfs het cijfer 10 voor zijn optreden in Italië. "Hij maakte weliswaar een paar kleine foutjes, maar die bleven zonder gevolgen. Hij is daarmee de grootste troef van de Scuderia geworden. Voor dit seizoen en voor de komende jaren." Daarmee is hij volgens de Fransen Vettel al gepasseerd in de pikorde. De voormalig 'Weltmeister' krijgt dan ook slechts een 1,5 als rapportcijfer. "De Duitser zou er na zijn tweede plek in Duitsland en zijn derde stek in Hongarije weer bovenop zijn, maar hij verkeert nog steeds in slechte vorm." Het stuk van Vettel kent dan ook een opvallend open einde: "Je vraagt je af of Vettel volgend seizoen nog wel F1-coureur is…"

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.