Ga naar inhoud

Vettel heeft liever minder races: "Zestien is een mooi aantal"


dreka

Aanbevolen Berichten

Vettel heeft liever minder races: "Zestien is een mooi aantal.

image.png.70cb379290124630944f98e7990b1215.png

Met 22 races wordt het Formule 1-seizoen 2020 drukker dan ooit. Sebastian Vettel vindt het zelfs iets te veel van het goede. De viervoudig wereldkampioen ziet het aantal Grands Prix liever afnemen dan toenemen. Niet zozeer voor de coureurs, maar meer voor de teams.

"Wij, de coureurs, zitten aan de goede kant. Voor ons zijn het meer races, maar voor de monteurs is het ontzettend druk", reageert Vettel op de voorlopige Formule 1-kalender voor 2020. "Het is een groot circus en voor veel mensen wordt het nog zwaarder dan dat het nu al is. Ik run de sport niet, maar ik vermoed dat ze meer geld verdienen als ze meer races organiseren. Persoonlijk ga ik liever terug naar zestien races per jaar. Zo ben ik opgegroeid. Het is een mooi aantal. Het geeft de rijders misschien ook de flexibiliteit en vrijheid om iets anders te doen. Zoals ik al zei: voor ons als coureurs is het vrij duidelijk, wij klagen niet en nemen het."

Nieuw op de kalender voor 2020 zijn de Grands Prix van Nederland en Vietnam, daartegenover staat het vertrek van de Duitse Grand Prix. Vettel vindt het jammer dat hij volgend jaar geen thuisrace meer heeft. Op de vraag wat er moet gebeuren om de Formule 1 te laten terugkeren naar Duitsland, antwoordt de Ferrari-rijder: "Misschien hoeft er niets te gebeuren. Misschien blijkt volgend jaar of in de toekomst wel dat de Formule 1 in Duitsland moet zijn, waarna de F1 er wellicht weer naar gaat kijken."

"Volgens mij is het onmogelijk voor de Formule 1 om races te verliezen in landen waar de sport veel historie heeft. Dat is dus heel jammer, maar waarschijnlijk heeft het met geld te maken", vervolgt Vettel. "Zoals ik al zei: misschien hoeft er niets te gebeuren. Wellicht is het besef dat we in landen als Duitsland moeten racen wel genoeg om de Grand Prix terug te krijgen. Dat hoop ik. Ik hoop dat de nieuwe locaties net zo'n goede race als Duitsland voorschotelen, met net zoveel mensen op de tribunes. Maar ik weet eerlijk gezegd niet zeker of dat een gegeven is."

Met medewerking van Adam Cooper .

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.