Ga naar inhoud

Ricciardo wikt en weegt over langer verblijf bij Renault


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo wikt en weegt over langer verblijf bij Renault.

image.png.fd5c512b3c5d8c201eee7bc6dc3e474e.png

Daniel Ricciardo verruilde Red Bull Racing met ingang van dit seizoen voor Renault. Alhoewel hij het plezier in de Formule 1 in Franse dienst weer heeft teruggevonden, heeft hij nog geen besluit over zijn toekomst na 2020 genomen. Ricciardo wil daarvoor namelijk eerst vooruitgang zien bij Renault.

Ricciardo wekte vorig jaar verbazing door het hoger aangeschreven Red Bull Racing te verlaten. Hij toog naar de formatie van Cyril Abiteboul en tekende een contract dat hem voor 2019 en 2020 aan de Fransen bindt. Het eerste seizoen daarvan verloopt nog niet naar wens, waardoor de Australiër hamert op de noodzaak om progressie te boeken. "Wat ik volgend jaar zou willen zien?", vraagt Ricciardo zich retorisch af in gesprek met de BBC. "Vanzelfsprekend verbeteringen, zodat we volgend jaar op enig moment reëel gezien voor podia kunnen vechten. Dat zou erg hoopgevend en motiverend zijn voor iedereen."

"Ik weet dat zoiets momenteel nog ver buiten ons bereik ligt, maar ik acht het wel mogelijk. We zijn geen dromers, maar moeten gewoon enkele dingen op de rit krijgen. Maar als ik even terugkijk naar Canada: daar kwalificeerden we ons als vierde, in de zevende race van het jaar. Daardoor geloof ik er nog in dat alles mogelijk is met deze jongens." Bovendien zegt Ricciardo dat hem er veel aan gelegen is om het Renault-project te doen slagen. "De intentie [achter mijn overstap] was niet om even twee jaren op een andere plek te overbruggen, ondanks dat sommige mensen dat nog steeds denken. Maar ik wil dit project laten slagen en denk dat de uren die ik erin steek ook wel laten zien dat ik gedreven ben."

Desondanks is zijn toekomst na 2020 nog niet in beton gegoten. Ricciardo heeft naar eigen zeggen nog geen knopen doorgehakt over een langer verblijf. "Ik heb zeker nog geen besluit genomen", bevestigt de goedlachse coureur uit Perth. "Ik heb daar ook nog niet met Cyril over gesproken. Hij is gefrustreerd over hoe het dit jaar gaat. Ik zal niet zeggen dat hij het gevoel heeft dat hij ons in de steek heeft gelaten, maar we hadden natuurlijk wel allemaal verwacht om het beter te doen. Toen we vorig jaar spraken, hoopten we op meer."

Dit verklaart volgens Ricciardo ook meteen de recente uitlatingen van Abiteboul. De Franse teambaas vertelde dat hij Ocon niet alleen voor 2020 maar ook voor de lange termijn had aangetrokken, 'omdat we niet weten wat er met zijn teamgenoot gebeurt'. Het is een dankbare voedingsbodem voor speculaties, al denkt Ricciardo dat Abiteboul vooral de hand in eigen boezem probeert te steken. "We vertrouwen erop dat het volgend jaar beter gaat. Maar als dat niet zo is, zal hij wel denken: waarom wil Daniel dan nog bij ons blijven? Dat is misschien waarom hij zijn uitspraken deed", probeer Ricciardo verdere speculaties in de kiem te smoren.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.