Ga naar inhoud

Ricciardo verliest kwalificatieplek voor GP van Singapore


dreka

Aanbevolen Berichten

Ricciardo verliest kwalificatieplek voor GP van Singapore.

image.png.92dc9373eba3a0dddf980b4322d62f37.png

Daniel Ricciardo moet achteraan vertrekken in de Formule 1 Grand Prix van Singapore. De Australiër werd zaterdagavond gediskwalificeerd omdat een van de elektromotoren van zijn Renault-motor kortstondig meer energie leverde dan is toegestaan.

Technisch afgevaardigde Jo Bauer stelde vast dat de MGU-K, de elektromotor die vrijgekomen energie van de remmen omzet in vermogen, te veel kilowatt genereerde. De toegestane limiet is 120 kW, maar daar ging de motor van de Australiër in Q1 overheen.

"Tijdens kwalificatiesessie 1 overschreed wagen nummer 3 van Daniel Ricciardo de MGU-K vermogenslimiet van 120 kW, wat een inbreuk is op Artikel 5.2.2 en het Energy Flow Diagram getoond in Appendix 3 van de technische reglementen van de Formule 1 2019", noteerde Bauer.

Renault beargumenteerde nog dat de overschrijding miniem was en gebeurde tijdens de tweede snelste ronde van Ricciardo in Q1, zodat het team geen voordeel behaalde. De stewards oordeelden echter dat niet ter zake deed en dat elke wagen die niet aan de reglementen voldoet gediskwalificeerd moet worden. Ricciardo mag zijn achtste plek dus niet innemen, maar krijgt wel toestemming om zondag de race vanaf de achterste startrij aan te vatten. Renault-teamgenoot Nico Hülkenberg neemt zijn achtste startplaats over.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.