Ga naar inhoud

Milieuorganisaties naar rechter om F1-vergunning Zandvoort


dreka

Aanbevolen Berichten

Milieuorganisaties naar rechter om F1-vergunning Zandvoort.

image.png.0ee015411fe4459776a5e2d710d7aeea.png

Maar liefst zes milieuorganisaties spannen een rechtszaak aan tegen de organisatie van de Nederlandse Grand Prix in Zandvoort. Aanleiding is dat de organisatie van de race de vergunningen niet op orde heeft, stelt een van de partijen.

De gevreesde milieuclub Mobilisation for the Environment is aangesloten bij een samenwerkingsverband met Stichting Duinbehoud, Rust bij de Kust, Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland en Vrienden van Middenduin. Zij zijn bang dat de verbouwingen rond het circuit een negatieve invloed hebben op het duingebied rond Zandvoort en stappen naar de rechter.

De organisatie van de race heeft een waslijst aan zaken opgesteld die aangepast moeten worden aan het circuit, waarvoor de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland een ontheffing heeft verleend. Zo worden er nieuwe tribunes geplaatst, wordt het pitgebouw verbouwd, komt er een nieuwe tunnel en een geluidswal. Ook moet er een nieuwe toegangsweg aangelegd worden om het circuit klaar te stomen voor de rentree op de Formule 1-kalender in 2020.

Volgens de milieuorganisaties is dit slecht voor de omliggende natuurgebieden en zou het dieren uit hun natuurlijke leefomgeving verjagen. Daarnaast zou dit een negatieve invloed hebben op het stikstofprobleem, momenteel een heet hangijzer voor de Nederlandse politiek. Bovendien stelt de organisatie dat de vergunningen niet waterdicht zijn. Dat zegt Johan Vollenbroek van Mobilisation for the Environment in het AD: "De bestaande vergunning is op drijfzand gebaseerd. Die is afgeleid van een eerdere vergunning, die al in 2006 blijkt vervallen."

De samenwerkende milieuorganisaties hebben in het verleden succesvol geprocedeerd tegen grote bouwprojecten. De verwachting is dan ook dat de organisatie van de Nederlandse Grand Prix een zware kluif zal krijgen aan de rechtszaken.

Kabinet wil zich inzetten voor Grand Prix

Onlangs verschenen er meerdere zorgelijke berichten over de organisatie van de Nederlandse Grand Prix. Zo zou de gemeente Zandvoort haar begroting nog niet op orde hebben. Er zou een tekort zijn van zo'n 4 miljoen euro. Wat betreft de stikstofcrisis heeft minister Bruno Bruins van Sport laten weten dat het kabinet alles doet om de doorgang van de Formule 1-race te waarborgen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.