Ga naar inhoud

Radio Royaal verdwijnt weer uit de ether, Decibel weer terug


dreka

Aanbevolen Berichten

Radio Royaal verdwijnt weer uit de ether, Decibel weer terug

decibel.jpg (C) Mediamagazine

Radio Royaal zal vanaf maandag 30 september niet meer te horen zijn via de ether. De frequenties worden overgenomen door Radio Decibel.

Van Decibel naar Royaal en weer terug

Begin dit jaar stopte Radio Decibel met het uitzenden in de ether en maakte plaats voor zusterstation Radio Royaal. “De strenge regio eisen waaraan een regionale radiozender moet voldoen zorgde voor onzekerheid, waarop is gekozen voor een nieuw format met veel NL artiesten, wat uiteindelijk Radio Royaal is geworden.”, aldus Perry Oerlemans van Radio Decibel/Radio Royaal in een persbericht.

Online

Doordat Radio Decibel niet meer in de ether was te ontvangen groeide het aantal online luisteraars explosief, aldus het persbericht. Ook de community rondom Radio Decibel bleef de zender trouw waardoor het nog steeds een sterk merk is binnen het aanbod van radiostations.

Nieuw systeem

Het afgelopen jaar hebben we een nieuw systeem ontwikkeld waardoor we prima kunnen voldoen aan de regio eisen. Gaandeweg kwamen we er achter dat een hitradio format steeds beter te programmeren was binnen de strenge regio eisen. Dat komt zeker ook door het nieuwe aanbod van pop/dance muziek, gemaakt door artiesten en producers uit onze regio” aldus Rick Waltman en Perry Oerlemans van Radio Decibel.

Luisteren

Vanaf 30 september 2019 is Radio Decibel weer te ontvangen in Zuid-Holland op FM 97.6, in Noord Holland op FM 98.0 en in Utrecht op FM 97.3 en via DAB+ in de Randstad. Radio Royaal zal verder gaan als online radiostation.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.