Ga naar inhoud

Verstappen baalt: Achterkant van de RB15 werkte niet goed


dreka

Aanbevolen Berichten

Verstappen baalt: Achterkant van de RB15 werkte niet goed.

image.png.39c0df9a2095692476fdc99fa86801d4.png

Max Verstappen heeft zich als vierde gekwalificeerd voor de Grand Prix van Rusland. Door een gridstraf van vijf plaatsen zal de Red Bull-coureur echter vanaf de negende plek moeten vertrekken. De Nederlander toonde zich na afloop van de kwalificatie dan ook niet helemaal tevreden met de RB15.
Verstappen begon het weekend voortvarend met de toptijd op vrijdag, maar kreeg tijdens de derde vrije training te maken met een kleine tegenslag. Doordat hij nogal hardhandig over de kerbs vloog, raakte zijn vloer beschadigd en moest hij de kwalificatie-simulatie laten schieten. Hij spinde in bocht 13, maar veel pijn heeft dat hem uiteindelijk niet gedaan. Dat in tegenstelling tot de schuiver die teamgenoot Alexander Albon later op exact dezelfde plek zou maken.

De kwalificatie van de Thai was daarmee direct om zeep, Verstappen kon zijn weg in dat stadium nog wel probleemloos vervolgen. De jacht op pole - voordat hij de gridstraf van vijf plaatsen incasseert - bracht hem via een derde plek in Q2 naar P4 in de beslissende sessie. De negende startplek die daarbij hoort, stemde Verstappen logischerwijs niet tevreden. "We hebben het maximale eruit gehaald, maar er zit gewoon niet meer in", verkondigt Verstappen in gesprek met Ziggo Sport.

"We verliezen veel te veel op de rechte stukken", wijst Verstappen op de motorische superioriteit van Ferrari. Red Bull Racing kon dit veelal compenseren met een goede derde sector, maar niet op zaterdagmiddag. "In de laatste sector waren we deze keer niet top. Het begon wat harder te waaien en dat geeft meer problemen bij ons. Daardoor hebben we een slechtere achterkant [van de auto]", geeft Verstappen vooral aan grip te missen in de bochtige laatste sector.

De vervolgvraag luidt natuurlijk of Verstappen vanaf de negende startstek nog wel naar voren kan komen. Vorig jaar reed de Limburger vanaf de laatste rij naar P5, maar een herhaling is nog bepaald geen sinecure. "Zij zijn ook wel redelijk snel", wijst Verstappen op de loodzware concurrentie van Ferrari en Mercedes. "Als we gewoon naar een vierde of vijfde plek kunnen rijden, dan doen we het al goed", gelooft hij op voorhand nog niet in zijn podiumkansen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.