Ga naar inhoud

Classic FM gaat per 1 oktober verder als classicnl.


dreka

Aanbevolen Berichten

Classic FM gaat per 1 oktober verder als classicnl.

classicnl.jpg

Vanaf dinsdag 1 oktober verandert Classic FM Nederland haar naam in classicnl. Dit heeft de radiozender bekend gemaakt via haar website. Naast de naam zullen ook de programmering en stijl van de zender een vernieuwing ondergaan.

“Toeganspoort”

Nog meer dan nu wil classicnl een toegangspoort voor klassieke muziek in Nederland zijn. Daarnaast wil het station naamsverwarring met andere internationale Classic FM stations voorkomen. Ook is het station al jaren niet meer via FM te beluisteren.“, aldus de radiozender.

“Rustpunt”

Pieter Hunfeld, zendermanager classicnl: ”Met de start van classicnl wordt het station nog meer dan nu een rustpunt in de hectiek van de dag. Klassieke muziek kan, naast de schoonheid van de muziek, een belangrijke rol spelen bij je dagelijkse bezigheden. Het kan je helpen om jezelf af te sluiten en te concentreren op wat je op dat moment wil doen”.

Samenwerkingen

Naast de nieuwe programmering gaat het station een aantal samenwerkingen aan met Nederlandse podia, musici, ensembles en orkesten.

Non-stop

Om aan te sluiten bij de behoefte van luisteraars zal classicnl non-stop muziek draaien en juist in de avond de focus leggen op de kracht van klassieke muziek om bij te ontspannen. Hiervoor zal onder andere tussen 22:00 en 23:00 uur Mind Radio geprogrammeerd worden. De volledige programmering is vanaf 1 oktober te vinden op www.classic.nl.

DAB+

Sinds 1 september is classicnl te beluisteren via DAB+ in delen van Nederland. De radiozender is daarnaast te beluisteren via onder andere de (digitale) kabel, satelliet, Digitenne en wereldwijd via Internet.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.