Ga naar inhoud

Internationale media over Ferrari en Verstappen in Rusland


dreka

Aanbevolen Berichten

Internationale media over Ferrari en Verstappen in Rusland.

 

image.png.8d5d111795328bbf5550367a25e8e7d6.png

Mercedes is nog altijd ongeslagen op het Sochi Autodrom. En dat terwijl Ferrari juist op alle fronten de beste papieren had om de hegemonie ook in Rusland te doorbreken. Motorsport.com blikt met de voornaamste internationale media terug op de tactische zetten van Ferrari en het optreden van Max Verstappen.
 

Gazzetta: Hamilton drijft de spot met Ferrari

We beginnen ons rondje langs de velden weer bij de Italiaanse Gazzetta. Deze roze sportkrant dacht voor het vierde weekend op rij uit te pakken met een positief stuk over de Scuderia. Maar in plaats van een prachttitel voor de tifosi, kopt de Italiaanse krachtig: Sochi, Hamilton beffa la Ferrari. Oftewel Hamilton drijft de spot met Ferrari. Dit lijkt op een enorme mispeer van Ferrari te duiden, al erkent de journalist van dienst wel dat de factor geluk een grote rol speelde. "Hoe kon dit gebeuren? Doordat de tactiek van Mercedes om op de mediums te starten perfect uitpakte. Vooral door een onbedoelde virtual safety car ... nota bene veroorzaakt door een Ferrari!"

Desalniettemin is het gesteggel over teamorders de Gazzetta ook niet ontgaan. "Na de eerste safety car werd duidelijk dat de raketstart van Seb, in de slipstream van Charles, bewust was gecreëerd om Hamilton te verschalken", duidt men op het plan van Binotto. "Leclerc vroeg om zijn positie terug te krijgen, maar Vettel bleef vooraan rijden. De dialogen werden daardoor wat verhit, vooral toen Leclerc werd gevraagd om het gat naar Seb eerst te dichten en dat bericht bij hem in het verkeerde keelgat schoot." Door de uitvalbeurt van Vettel werd het echter allemaal gereduceerd tot een voetnoot bij de één-twee van Mercedes. "Een bittere pil, zeker na het beeld dat we tijdens de kwalificatie hebben gezien", duidt de Gazzetta op een verloren zege voor Ferrari.

Bild: Breng de 'verdammten' V12-motoren terug

In Duitsland is de lezing van de wedstrijd vergelijkbaar met die in Italië: "Vettel-Panne schenkt Hamilton den Sieg." Volgens Bild had Ferrari de touwtjes wederom strak in handen, maar gooide de virtual safety car - na het uitvallen van Vettel - simpelweg roet in het eten. Daar was bar weinig aan te doen of het moet al een rigoureus voorstel van Vettel via de boordradio zijn geweest: "Bringt die verdammten V12-Motoren zurück...", klinkt de roep van Vettel in het Duits toch net wat krachtiger. Doordat we geen V12-motoren meer hebben en het elektrische deel van zijn krachtbron dus wel de geest kon geven, was het een gelopen race in Sochi. "De Mercedes-coureurs pakken zo een volledig onverwachte dubbelzege in Rusland."

Wat rest is de nabeschouwing. In Duitsland gaat het daarbij niet zozeer over Mercedes of Max Verstappen, nee de teamorders van Ferrari vormen natuurlijk het gesprek van de dag. Waar teambaas Mattia Binotto de afspraak zelf helder noemde en geen van zijn coureurs de zwarte piet wilde toespelen, ziet de Bild-verslaggever het duidelijk anders. "Feit is: één van beide coureurs heeft de voor de start gemaakte afspraak ofwel niet begrepen ofwel de deal tijdens de race verbroken", interpreteert men de geuite onvrede via de boordradio's. De conclusie is dan ook een hele heldere: "Wedden dat deze interne strijd bij Ferrari nog lang niet voorbij is?"

Sky Sports: Solide race van Verstappen, Albon indrukwekkend

Bij het Britse Sky Sports is men na 'de onverwachte zege van Hamilton' alvast aan het rekenen geslagen: "Er zijn nog 130 punten te vergeven in de laatste vijf races van 2019. Hamilton kan zijn zesde wereldtitel dus al tijdens de Mexicaanse Grand Prix, op 27 oktober, veiligstellen." Voor de tegenstrevers van Ferrari, het team dat juist het momentum in handen had, rest na Rusland niets anders dan de wonden likken. "Onduidelijkheid over teamorders en een motorisch falen schonken de zege aan Mercedes. Geen goede dag voor Ferrari dus..."

Verstappen beleefde daarachter naar eigen zeggen ook geen bijzondere middag. Op het Sochi Autodrom behaalde hij weliswaar zijn beste resultaat tot dusver in Rusland, maar na afloop was er vooral gelatenheid in zijn stem hoorbaar: Red Bull moet volgens hem aan de bak. Desondanks is men in Groot-Brittannië wel te spreken over de race van de Nederlander. "Max Verstappen reed solide naar de vierde plaats, nadat hij door een gridstraf negende stond op de grid. Teamgenoot Alex Albon reed vanuit de pitstraat zelfs naar een indrukwekkende vijfde plaats."

L'Equipe: Red Bull knokt zich sterk terug op zondag

In Frankrijk deelt men de kritische noten over Red Bull Racing ook niet of nauwelijks. Als L'Equipe de balans opmaakt, zet men Red Bull namelijk doodleuk bij de winnaars. De formatie van Verstappen krijgt zelfs een 8 voor de race door het olympisch park. "Na de gridstraffen en het ongeval van Albon zag het er niet gemakkelijk uit voor Red Bull. Maar het Oostenrijkse team wist het tij te keren, de storm te doorstaan en Sochi met 22 punten te verlaten. De prijs voor de sterkste opmars gaat daarbij naar de Thai [Albon], die uiteindelijk vijfde werd."

Waar men Red Bull als winnaar bestempelt, komt Ferrari er vele malen slechter vanaf. Het merk uit Maranello krijgt een 3 voor het optreden in Rusland. "Na drie overwinningen had de Scuderia nieuwe dynamiek en hoop, maar op zondag ging alles mis", aldus de Franse sportkrant. "Ze hadden om te beginnen een onduidelijke strategie, zelfs voor de eigen coureurs", benoemt men het eerste pijnpunt. "Verder kreeg Vettel te maken zijn eerste DNF van het seizoen, door een probleem met de MGU-K: een virtual safety car volgde en maakte ook meteen de zegekansen van Leclerc kapot."

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.