Ga naar inhoud

Steiner onder vergrootglas bij FIA na Sochi-uitspraken


dreka

Aanbevolen Berichten

Steiner onder vergrootglas bij FIA na Sochi-uitspraken.

image.png.fd189ead95509c837eb6ef67629ff598.png

Haas Formule 1-teambaas Guenther Steiner komt mogelijk onder het vergrootglas van de reglementsmakers te liggen vanwege zijn kritiek op de stewards van de Russische Grand Prix.

Kevin Magnussen kreeg in Sochi een tijdstraf van vijf seconden, waardoor hij van de achtste naar de negende plek terugviel. De Deen ging wijd in de tweede bocht van het Sochi Autodrom toen hij zijn positie verdedigde ten opzichte van Racing Point-concurrent Sergio Perez. Hij keerde niet op de juiste manier terug op de baan. Dat moest namelijk via de linkerkant van twee gemarkeerde punten in de uitloopzone. De coureurs waren daar eerder die week nog op gewezen.

Magnussen noemde de straf na de race "bullshit" en zei dat hij niet meer kon terugsteken langs de blokken. Teambaas Steiner nam ook geen blad voor de mond en sprak over de boordradio van "een stomme, idiote steward". Hij besprak na de race de kwestie niet rechtstreeks met FIA-racedirecteur Michael Masi of de stewards, maar teammanager Peter Crolla had hen wel gesproken. Dit is niet de eerste keer dat Steiner kritisch is op de wedstrijdleiding. Dat is iets waar de FIA verder naar wil kijken. Mogelijk vinden ze dat de teambaas in Rusland een grens overschreed. De zaak wordt mogelijk in de week van de Grand Prix van Japan besproken.

Masi verwees naar de verschillende "gerechtelijke procedures" waarover de FIA beschikt, mocht het nodig zijn om deze te gebruiken. Sebastian Vettel beledigde in 2017 voormalig racedirecteur Charlie Whiting toen hij een tijdstraf kreeg in de Mexicaanse Grand Prix. De Duitser ontsnapte toen aan het International Tribunal, dat bedoeld is voor serieuzere overtredingen. De International Sporting Code van de FIA bevat een gedragscode waarin staat dat 'deelnemers geen woorden mogen gebruiken om schade te berokkenen aan de status en/of reputatie van de FIA, haar organen, haar leden of haar management'.

Het betekent dat, ook al is de Russische GP afgelopen, de stewards die in Sochi aan het werk waren, Steiner kunnen oproepen voor een verhoring in Suzuka. Masi liet aan Motorsport.com desgevraagd weten hoe hij over de uitspraak van Steiner dacht en de consequenties die daaraan vast kunnen zitten. "De FIA heeft meerdere gerechtelijke procedures. Ik heb gehoord van het commentaar over de radio. Ik heb hem niet gezien of gesproken dus ik treed daarover niet in detail. We zijn hier uiteindelijk allemaal om ons werk te doen, of het nu als steward, team of iets anders is. Er moet een bepaalde mate van wederzijdse respect zijn. Als er iets ongepasts is gezegd, dan zijn er mensen die daar met gerechtelijke elementen buiten het event zelf naar kunnen kijken."

Met medewerking van Scott Mitchell

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gelukkig toch nog iemand die tegengas durft te geven tegen die waardeloze FIA.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.