Ga naar inhoud

F1 vergadert woensdag verder over regels voor 2021


dreka

Aanbevolen Berichten

F1 vergadert woensdag verder over regels voor 2021.

image.png.c18906e5c7a6d88dd96ba2a434f16264.png

Aanstaande woensdag vindt er in Parijs opnieuw een vergadering plaats over de nieuwe reglementen die in 2021 worden geïntroduceerd in de Formule 1. Ferrari-teambaas Mattio Binotto spreekt van een 'cruciale' bijeenkomst.

Het is de vierde keer in een paar maanden tijd dat de kopstukken in de Formule 1 bij elkaar komen om het specifiek over de nieuwe regels te hebben. De meeting in Parijs wordt behalve door afgevaardigden van de FIA, F1-eigenaar Liberty Media en de teams ook bijgewoond door een aantal leden van de rijdersbond GPDA.

"Er is volgende week een vergadering met de FIA en de Formule 1 die naar mijn mening cruciaal zal zijn, aangezien het de laatste keer is dat we met zijn allen bij elkaar zitten, alvorens er eind deze maand een nieuwe stemming [van de World Motor Sport Council] plaatsvindt", laat Binotto weten. "Er staan volgens mij nog heel veel kwesties open en gesprekken hierover zijn nog volop gaande, dus op dit moment is het lastig te zeggen wat het eindresultaat wordt."

"Er spelen verschillende belangen tussen de teams onderling, tussen de teams en de Formule 1 en de teams en de FIA", gaat de Italiaan verder. "Als Ferrari zijnde hebben we zeker de intentie om een rol in de totstandkoming van de nieuwe regels te spelen, want we denken een belangrijke stem te hebben in deze gesprekken, gezien wat Ferrari voor de Formule 1 betekent. Maar er bestaat geen twijfel over dat er nog steeds heel veel punten zijn waarover gesproken moet worden." Ferrari heeft een vetorecht, maar het Italiaanse team is vooralsnog niet voornemens om daar gebruik van te maken. Binotto: "Dat zou enorm zonde zijn. Er is op dit moment een goede en open dialoog gaande en ik heb goede hoop dat we met een goed compromis eindigen."

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer bevestigt dat de partijen het nog over veel zaken eens moeten worden. "Er is nog veel onbesloten", reageert hij op een vraag van GPUpdate.net. "Ik denk dat we na onze ontmoeting in Parijs op de zestiende veel wijzer zullen zijn, maar er zijn nog een paar serieuze dingen te bespreken. Hopelijk komen we tot een eindresultaat waar iedereen blij mee is. Volgens mij is het mogelijk om na 31 oktober [als de World Motor Sport Council bijeen komt] nog dingen te veranderen, maar ons doel is om dan iets te hebben wat het uiteindelijk ook moet zijn."

Met medewerking van Adam Cooper

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.