Ga naar inhoud

Miami tekent voorcontract voor F1 Grand Prix in 2021


dreka

Aanbevolen Berichten

Miami tekent voorcontract voor F1 Grand Prix in 2021.

image.png.b67b12706aedb441c6229e0c19c2fd82.png

De plannen voor de Miami Grand Prix lijken in een stroomversnelling geraakt. De Formule 1 en de lokale promoter hebben een principeakkoord bereikt over de race in 2021 rond het Hard Rock Cafe Stadium, de thuishaven van de Miami Dolphins.

De Amerikaanse stad werkt al tijden aan de komst van een Formule 1-race. In eerste instantie mikte men op een wedstrijd in het havengebied. Vanwege lokale weerstand en problemen met de vergunningaanvragen werd de focus verlegd naar het gebied rond het stadion. Er werd een nieuwe lay-out voor een tijdelijk stratencircuit ontworpen. Men maakt voornamelijk gebruik van parkeerplaatsen en gebied waarvan het stadion eigenaar is. Ook wordt een deel van de Northwest 199th Street richting het zuiden gebruikt.

In een gezamenlijk statement op de nieuwe website www.f1mia.com meldden stadioneigenaar en Dolphins vicevoorzitter en CEO Tom Garfinkel en F1 commercieel directeur Sean Bratches: "We zijn dolblij aan te kondigen dat de Formule 1 en Hard Rock Stadium een principeakkoord bereikt hebben om de eerste Formula One Miami Grand Prix te organiseren. Dit evenement heeft een jaarlijkse geschatte jaarlijkse impact op de economie van meer dan 400 miljoen dollar en 35.000 overnachtingen. We kijken ernaar uit het grootste racespektakel op aarde voor de eerste maal naar een van de meest iconische en meest 'glamorous' regio's ter wereld te brengen."

Op Twitter hintte Garfinkel naar een race in mei. In die maand begint doorgaans het Europese seizoen, waarvan Circuit Zandvoort in 2020 de aftrap verzorgt.

Voor de definitieve goedkeuring van het evenement is nog wel de steun nodig van enkele lokale autoriteiten. De verwachting is dat dat niet zonder slag of stoot zal verlopen.

Bron gpupdate.net.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.