Ga naar inhoud

Satelliet ideale manier om zenderaanbod Ziggo en KPN op te waarderen


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Satelliet ideale manier om zenderaanbod Ziggo en KPN op te waarderen

In bijna vier miljoen huishoudens verdwijnt op 1 november de mogelijkheid om naar drie BBC-zenders te kijken. De oplossing is eenvoudig en goedkoop, namelijk satellietontvangst.
 
Satelliet ideale manier om zenderaanbod Ziggo en KPN op te waarderen

Ziggo schrapt op 1 november de zenders BBC Four, CBBC en CBeebies uit het zenderaanbod. Oorzaak is een nieuwe distributieovereenkomst. Vooral voor liefhebbers van Britse muziek en documentaires is dit een aderlating. Ziggo volgt hiermee concurrent KPN. Dit telecombedrijf verwijderde enkele jaren geleden BBC Four uit het zenderaanbod. De reden die KPN toen opgaf was de slechte kijkdichtheid van BBC Four onder de eigen klanten. Ook bij Ziggo lijkt dit een belangrijke reden van het besluit te zijn om deze Britse zender uit het aanbod van het aanvullende tv-pakket Ziggo Movies & Series XL te schrappen. T-Mobile blijft vooralsnog zowel BBC Four als CBBC en CBeebies aan klanten met een geschikt abonnement leveren.

 

Satelliet

Nederlanders die bij Ziggo of KPN tv-diensten kopen, kunnen overigens op een eenvoudige en goedkope manier naar de drie BBC-zenders blijven kijken. Deze zenders worden namelijk ongecodeerd op de satelliet uitgezonden. Op deze zelfde Astra2-satelliet zijn nog meer zenders van de BBC – allen in HD-kwaliteit – te ontvangen. Dit geldt ook voor tientallen Britse commerciële zenders zoals ITV en Channel 4 die in Nederland vanwege uitzendrechten issues bij geen enkele tv-distributeur beschikbaar zijn. Omdat het om ongecodeerde satellietontvangst gaat, kunnen de zenders zonder abonnement – en dus gratis – bekeken worden. Het enige dat nodig is, is de benodigde ontvangstapparatuur zoals schotelantenne en satellietontvanger. De eenmalige kosten bedragen – afhankelijk van de wensen – tussen de 100 en 200 euro. Daar komt eventueel nog de kosten van het plaatsen en uitrichten van de schotelantenne door een vakspecialist bij.

 

ARD en ZDF

Wie aan de ontvangstmogelijkheid ook de populaire Astra1-satelliet koppelt, kan ook naar alle Duitse publieke zenders van ARD en ZDF – in HD – alsmede vrijwel alle Duitse publieke zenders – in SD – kijken. Daarnaast zijn op zowel Astra1 als Astra2 veel internationale tv- en radiozenders te bekijken en beluisteren. Hieronder bevinden zich ook de belangrijkste internationale nieuwszenders waaronder CNN, Sky News en BBC World News. Steeds meer nieuwszenders zijn via de satelliet in HD-kwaliteit te bekijken. Ook voor het niet Britse zenderaanbod op Astra1 hoeft geen abonnement gekocht te worden omdat de zenders ongecodeerd uitgezonden worden.

 

Uitbreiding zenderaanbod

Het zenderaanbod in vrijwel alle Nederlandse huishoudens kan met ongecodeerde satellietontvangst met honderden tv- en radiozenders met een eenmalige investering uitgebreid worden. Satellietontvangst is overigens niet in alle gevallen mogelijk. De schotelantenne dient namelijk een vrij zicht te hebben op de betreffende satellietpositie die men wil ontvangen. Bij twijfel over de mogelijkheid van satellietontvangst kan het beste contact meer een vakspecialist opgenomen worden. Naast het ongecodeerde – en dus gratis – aanbod bieden in Nederland de aanbieders Canal Digitaal en Joyne een gecodeerd betaalabonnement aan met hierin de belangrijkste voor de Nederlandse tv-markt bestemde tv- en radiozenders.

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.