Ga naar inhoud

Ziggo verbetert Mediabox Next


vogelaar

Aanbevolen Berichten

Ziggo verbetert Mediabox Next

Ziggo begint in de nacht van 22 op 23 oktober met het gefaseerd uitrollen van firmwareversie 4.19 voor bruikleendecoder Mediabox Next. De nieuwe firmware wordt automatisch in de tv-ontvanger geplaatst en geïnstalleerd.
Ziggo verbetert Mediabox Next

Ziggo kondigde de komst van versie 4.19 van de firmware van Mediabox Next op het eigen gebruikersforum aan. Het kabelbedrijf verwacht dat alle gebruikers van Mediabox Next de nieuwe firmware uiterlijk op 26 oktober in hun tv-decoder geplaatst krijgen. Om de update te kunnen installeren, dient Mediabox Next wel in de stand-by modus staan. Als Mediabox Next vanuit stand-by wordt aangezet, verschijnt als de nieuwe firmware is geïnstalleerd een melding in beeld dat de decoder van nieuwe firmware is voorzien.

 

Mediabox Next nog beter

Ziggo heeft in de nieuwe firmware enkele verbeteringen van bestaande functies doorgevoerd en diverse bugs aangepakt. Zo is het zoeken van films en series – veelal onderdeel uitmakend van de aanvullende abonnementsvorm Ziggo Movies & Series – via de spraakbesturing verbeterd. Ook de synchronisatie-bug waardoor beeld en geluid niet synchroon lopen, moet volgens het kabelbedrijf zijn opgelost. Ook zijn uitgebreidere geluidsinstellingen in het menu van Mediabox Next toegevoegd.

 

Beeldkwaliteit

Ziggo zegt in de aankondiging van de nieuwe firmware niets over verbetering van de beeldkwaliteit van Mediabox Next. Enkele gebruikers melden dat Mediabox Next een slechtere beeldkwaliteit levert dan voorgang Mediabox XL/Horizon Mediabox. Over dit onderwerp worden op diverse internetfora soms verhitte discussies gevoerd.

 

Mediabox Next populair

Mediabox Next is populair onder klanten van het kabelbedrijf. De nieuwe tv-decoder werd medio juni door het kabelbedrijf als bruikleendecoder op de markt gebracht. Binnen drie maanden leverde Ziggo de nieuwe tv-decoder aan meer dan 300.000 klanten. Dit zorgde voor schaarste. Hierdoor werd besloten Mediabox Next voorlopig alleen nog aan klanten met het duurste abonnement TV Max te leveren.

Bron:TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziggo komt met software-update voor Mediabox Next

Ziggo-mediabox-Next.jpg

Kabelaar Ziggo rolt de komende dagen een software-update uit voor de populaire digitale televisie-ontvanger Mediabox Next. In deze update zitten een aantal verbeteringen voor de Mediabox Next.

Software-update 4.19

De uitrol van de nieuwe software start in de nacht van 22 op 23 oktober. De update wordt automatisch geïnstalleerd als de Mediabox Next in stand-by staat. Het automatisch updaten  kan tot drie werkdagen duren, maar je kunt gewoon tv blijven kijken. “Als je na de update de mediabox vanuit stand-by weer aanzet, zie je een paar seconden rechts in de hoek  in beeld: ‘We hebben je software bijgewerkt’“, aldus Ziggo.

Verbeteringen

Ziggo heeft in deze software-update een aantal verbeteringen doorgevoerd rond het zoeken naar series en films via Voice Control. Je kunt nu genre combineren met acteurs en regisseurs. Daarnaast heeft Ziggo problemen opgelost waarbij het geluid niet gelijk loopt met het beeld. “We hebben er hard aan gewerkt en een paar vervelende bugs opgelost. We blijven het  goed in de gaten houden en doen verbeteringen als het nodig is.“, aldus de kabelaar.

Instellingen

Op verzoek van veel audio fijnproevers is het nu mogelijk om in de Dolby instellingen altijd de bron te volgen. “Is de bron van de serie of film die je kijkt in stereo, dan geeft je mediabox stereo door aan je geluidsapparatuur. Dit is voor Dolby hetzelfde. Zo haal je altijd het beste uit je speakers.“, aldus Ziggo.

Meer informatie op de Community-website van Ziggo.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.