Ga naar inhoud

Popmuseum RockArt wil het liefst verhuizen naar Alphen aan den Rijn


dreka

Aanbevolen Berichten

Popmuseum RockArt wil het liefst verhuizen naar Alphen aan den Rijn

rockart-studio.jpg

Popmuseum RockArt zou het liefst willen verhuizen naar Alphen aan den Rijn. Momenteel is het museum nog gevestigd in Hoek van Holland. Het museum is echter uit haar jasje gegroeid.

Voorkeur

Tegenover het Algemeen Dagblad geeft woordvoerder Bart Bartels van RockArt aan dat Alphen aan den Rijn als nieuwe vestigingsplaats te voorkeur heeft. Volgens het Algemeen Dagblad had de VVD in Alphen aan den Rijn vragen gesteld aan burgemeester en wethouders over de mogelijke komst van RockArt. Er zouden geruchten gaan dat ook Den Haag nog steeds in de picture is als vestigingsplaats voor het museum.

Uitspelen

Wij denken dat Den Haag ook nog in beeld is voor het popmuseum en willen niet dat Alphen en Den Haag tegen elkaar worden uitgespeeld. We gaan gemeenschapsgeld van 30.000 euro steken in een haalbaarheidsonderzoek voor Alphen. Dan zou RockArt klip en klaar moeten zeggen dat Alphen voorgaat”, aldus Anouk Noordermeer van de VVD. Bartels geeft echter aan dat de beide gemeenten niet tegen elkaar worden uitgespeeld.

Besluit

Begin 2020 wil Alphen een besluit nemen over vestiging van RockArt in Alphen aan den Rijn.

Popgeschiedenis

In het museum in Hoek van Holland is een grote collectie te vinden die te maken heeft met Nederlandse popmuziekgeschiedenis vanaf de jaren vijftig tot nu. De collectie bestaat o.a. uit gitaren, drumstellen, bühnekleding, posters, gewonnen prijzen, gouden en platina albums, LP’s, singles, boeken, muziekbladen, fanclubbladen, hoesontwerpen, contracten, foto’s, video’s, zwart/wit fotokaarten, flipperkasten, oude versterkers en van alles en nog wat in relatie met popmuziek. Ook staan in het museum de originele Radio Veronica studio’s uit de jaren ’60 opgesteld.

Den Haag

Het museum is enige tijd bezig geweest om te verhuizen naar Den Haag. Maar de gesprekken met vertegenwoordigers van de ‘Beatstad’ zijn tot op heden op niks uitgelopen.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.