Ga naar inhoud

Ziggo verbetert gebruikerservaring WiFi


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Ziggo verbetert gebruikerservaring WiFi

Ziggo heeft een app voor tablet en smartphone uitgebracht waarmee klanten op eenvoudige wijze zelf het WiFi-netwerk kunnen optimaliseren. Dit moet voor een betere gebruikerservaring zorgen.
 
Ziggo verbetert gebruikerservaring WiFi

De nieuwe app is nu gratis te downloaden in de Apple Appstore (iOS en iPadOS) en Google Play Store (Android). De app is zowel door zakelijke als particuliere klanten te gebruiken. Met app kan meer inzicht verkregen worden in de eigen WiFi situatie. De Ziggo WiFi Assistant App maakt gebruikt van augmented reality (AR).  Hiermee kan bekeken worden wat het WiFi-bereik is op diverse plekken in een huis of pand. Na een testprocedure krijgt de Ziggo-klant aanwijzingen om de eigen WiFi situatie te verbeteren en het gebruik van draadloos internet te optimaliseren. Hoewel de speedtest een belangrijk onderdeel van de testprocedure is, biedt de nieuwe app inzicht dan bij andere soortgelijk speedtests het geval is.

 

Virtuele klantenservice

Een virtuele expert met de naam Chris helpt de gebruiker van de app met gerichte tips om WiFi binnen de eigen leef- of werkomgeving te verbeteren. Het verbeteren van het WiFi-signaal is het doel wat Ziggo met deze app wil bereiken.

 

Slecht WiFi

Ondanks dat veel Nederlanders anders denken, is de kwaliteit van het WiFi-signaal geen taak van internetaanbieders als Ziggo, KPN en T-Mobile. De kwaliteit van het WiFi-signaal is afhankelijk van meerdere externe factoren die niet door internetaanbieders beïnvloed kunnen worden. Denk hierbij vrije frequentieruimte voor WiFi-communicatie bij klanten thuis.

 

Bron@totaalTV

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

¨Ondanks dat veel Nederlanders anders denken, is de kwaliteit van het WiFi-signaal geen taak van internetaanbieders als Ziggo¨

Dat ben ik niet met de schrijver eens......

Ziggo maakt actief reclame, overal wifi in huis en biedt daar middelen voor aan.

Daarmee nemen ze zelf de taak op zich en mogen ze daar ook op aangesproken / afgerekend worden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.