Ga naar inhoud

Teleurgestelde Ziggo-abonnees door verdwijnen BBC Four.


dreka

Aanbevolen Berichten

Teleurgestelde Ziggo-abonnees door verdwijnen BBC Four.

ziggo-bbc.jpg

Ziggo is per 1 november gestopt met het doorgeven van de Britse publieke televisiezender BBC Four. Dit heeft geleid tot teleurgestelde abonnees bij de aanbieder.

Nieuwe distributie overeenkomst

Kabelaar Ziggo is per 1 november gestopt met de doorgifte van de Britse publieke televisiezenders CBBC en BBC Four/Cbeebies. De genoemde televisiezenders maakten onderdeel uit van het aanvullende Movies & Series XL-pakket. CBBC zond overdag uit op kanaal 63. Cbeebies is overdag te vinden op kanaal 64 en in de avonduren werd dit kanaal gebruikt voor de doorgifte van BBC Four.

Contract

Het stoppen van de doorgifte van de twee zenders van de BBC heeft te maken met een nieuw contract dat Ziggo en de BBC zijn overeengekomen. “Klanten van Ziggo kunnen uiteraard nog wel genieten van alle overige zenders van de BBC: BBC One, BBC Two, BBC First, BBC Entertainment, BBC World News en de BBC-radiozenders.“, aldus de kabelaar.

BBC Four

Vooral het verdwijnen van BBC Four heeft geleid tot teleurgestelde reacties bij kijkers van de Britse publieke zender. Via sociale media en gebruikersfora laten de kijkers niet blij te zijn met het besluit van Ziggo om de zender niet meer door te geven.

KPN

Eerder al besloot aanbieder KPN om de doorgifte van CBBC en BBC Four/Cbeebies te staken. Een aantal aanbieders in Nederland geeft CBBC en BBC Four/Cbeebies nog wel door omdat deze aanbieders nog een lopend contract hebben met de Britse publieke omroep. Het ziet er dan ook niet naar uit dat BBC Four op korte termijn gaat terugkeren bij Ziggo.

Alternatieven

Kijkers die willen blijven kijken naar BBC Four kunnen eventueel gebruik maken van ontvangst via satelliet-televisie. Met een relatief kleine schotel kunnen de signalen
van de BBC worden ontvangen.

Een overzicht van de wijzigingen die Ziggo per 1 november heeft doorgevoerd in haar digitale televisie-aanbod vind je hier.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.