Ga naar inhoud

Verspreiding regionale omroepen in HD-kwaliteit breidt uit.


dreka

Aanbevolen Berichten

Verspreiding regionale omroepen in HD-kwaliteit breidt uit.

omroepwest.jpg

Steeds meer providers kiezen er voor om de regionale omroepen in HD-kwaliteit aan te bieden aan haar abonnees. Dit schrijft de Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO) op haar website.

Betere beeldkwaliteit

Al langer maken de regionale omroepen de televisieprogramma’s in HD-kwaliteit. Alleen verspreiden de meeste kabelaars de programma’s nog in de slechtere SD-kwaliteit. Om het voor kabelaars makkelijker te maken om de regionale omroep in HD uit te zenden is de aanlevering van signalen aan pakketaanbieders aangepast. Sinds enkele weken zijn de HD-signalen van de dertien omroepen voor alle pakketaanbieders ook allemaal op een punt beschikbaar.

SKV

Kabelnet Veendam (SKV) maakte op 4 november als eerste bekend dat RTV Noord en RTV Drenthe vanaf nu in HD worden doorgeven en binnenkort volgen de overige omroepen. Verwacht wordt dat binnenkort meer kabelaars regionale uitzendingen wijzigen van SD naar HD. De aanlevering via SD zal op korte termijn stoppen.

KPN

De programma’s waren al in HD te bekijken KPN Interactieve TV, Digitenne en enkele regionaal opererende pakketaanbieders. En natuurlijk via de websites en apps van de regionale omroepen.

Ziggo

Overigens heeft aanbieder Ziggo eerder nog te kennen gegeven geen plannen te hebben om de regionale zenders in HD-kwaliteit te gaan aanbieden.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

triest dat Ziggo er niet mee aan werkt, gelukkig heb ik de stream hd van mijn regionale tv zender wel ter beschiking

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.