Ga naar inhoud

Netflix gaat delen van wachtwoorden door klanten aanpakken


dreka

Aanbevolen Berichten

“Netflix gaat delen van wachtwoorden door klanten aanpakken”

netflix.jpg

Netflix, HBO en Amerikaanse kabelbedrijven gaan het delen van wachtwoorden door hun abonnees aanpakken. Dit bericht de website Security.nl op basis van informatie van nieuwsbureau Bloomberg. De bedrijven lopen door het delen van het abonnementen miljarden dollars mis.

Delen

Veel abonnees delen hun inloggegevens met andere familieleden of kennissen en delen zo de abonnementskosten. Het ziet er naar uit dat het uitwisselen van deze gegevens in de toekomst op problemen gaat stuiten.

Tactieken

De mediabedrijven zouden verschillende tactieken overwegen om het probleem aan te pakken, waaronder mogelijk het verplichten van periodieke wachtwoordresets of het via sms versturen van codes die moeten worden ingevoerd om te kunnen blijven kijken, aldus bronnen tegenover Bloomberg. Wanneer deze tactieken niet zouden werken zou mogelijk zelfs het inloggen via een vingerafdruk kunnen worden verplicht.

Consumentvriendelijke maatregelen

Netflix is bekend met het feit dat accountgegevens worden uitgewisseld. Enige tijd geleden liet Netflix-directeur Reed Hastings nog weten dat het delen van wachtwoorden iets is waar het bedrijf mee moest leren leven, aangezien het ook vaak legitiem gebeurt, bijvoorbeeld tussen partners en kinderen.

Er zijn volgens de website Security.nl echter nog aanwijzingen dat Netflix deze tolerante houding gaat veranderen. Vorige maand maakte chief product officer Greg Peters nog bekend dat er naar de situatie wordt gekeken en er een “consumentvriendelijke” oplossing wordt gezocht.

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.