Ga naar inhoud

.

SatellietSupport wenst iedereen prettige feestdagen.

Log in om dit te volgen  
dreka

Faalorganisatie CBR verlengt rijbewijs 75-jarigen met een jaar

Aanbevolen Berichten

Faalorganisatie CBR verlengt rijbewijs 75-jarigen met een jaar.

Nederlandse ingezetenen die de leeftijd van 75 bereiken, krijgen vanaf 1 december 2019 een verlenging van maximaal een jaar. Hiermee komt het kabinet de ouderen - die anders een oneindigheid op een keuring moeten wachten - tegemoet.
image.thumb.png.2ada0dd3253cd33a63ae98efbdd103ef.png
 

Mocht u de memo gemist hebben: het is nog steeds - pardon our French - een ongelofelijke teringzooi bij het CBR. Wachttijden voor de verplichte keuring vanaf 75 jaar lopen gierend uit de klauw, met als resultaat dat mensen, die doorgaans prima in staat zijn nog te rijden, tot een half jaar hun auto niet kunnen gebruiken.

Na een positief advies van de Raad van State heeft minister van Nieuwenhuizen nu een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) afgekondigd, waarmee de mensen, die toch niet aan de beurt kwamen, even een eindje verder zijn geholpen. Om in aanmerking te komen voor de regeling moet de 75-plusser wel een gezondheidsverklaring bij het CBR hebben ingediend vóórdat het rijbewijs verlopen is.

Code

Deze automobilisten behouden hun huidige document met daarop de verlopen datum, maar in het Rijbewijsregister zet de RDW een code bij het rijbewijs waaraan af te lezen is dat zij onder de nieuwe tijdelijke regeling vallen. De regeling maakt bestuurders overigens alleen in Nederland mobiel: ze mogen niet in het buitenland rijden omdat hun rijbewijs daar niet geldig is. In totaal komen er per 1 december direct ruim 86.000 ouderen die hun gezondheidsverklaring hebben ingediend in aanmerking voor de regeling.

Onlangs werd Alexander Pechtold a.k.a. Super-Pechtold uit zijn politieke pensioen gehaald, en aangetrokken om bij het CBR te gaan puinruimen. De eerste resultaten van zijn beleid zijn over een jaartje of 30 zichtbaar, gokken we zo, gezien de stroperigheid van het CBR. Maar er gebeurt in ieder geval iets, en boomers van begin 60, die momenteel door gouden regelingen met meer vrije- dan arbeidsdagen in de organisatie zitten, zullen op termijn uit het systeem verdwijnen. Hopelijk heeft het meer efficiency tot gevolg.

Bron autobahn.eu

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

mijn moeder (77)  heeft zelf aan gegeven dat ze niet meer goed kan zien en haar rijnewijs moet eind November verlengd worden maar gaat dus niet gebeuren.

hoop dat er meer mensen zelf dat kunnen aan geven...

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Jammer voor je moeder Ed ,ze moet dan wel wat vrijheid inleveren , wel super dat ze dat zelf aangeeft .

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Maar als je hier al een account hebt, meld je dan nu aan om met je account te posten.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...