Ga naar inhoud

Joyne met tijdelijk kanaal voor Sinterklaas en Zwarte Piet


dreka

Aanbevolen Berichten

Joyne met tijdelijk kanaal voor Sinterklaas en Zwarte Piet

joyne-sinterklaas.jpg

Joyne is gestart met een tijdelijke televisiezender onder de naam ‘Sinterklaasje kom maar binnen’ waarop liedjes over, van en met Sinterklaas en Zwarte Piet te zien zijn. Het tijdelijke kanaal zendt vooral videoclips uit waarbij telkens veel Zwart Pieten te zien zijn.

Promotiekanaal

Het kanaal dat zich op families en kinderen richt, is van de satelliettelevisie-aanbieder Joyne, en alleen via satelliet te ontvangen via het kanaal dat als promotiekanaal wordt ingezet. Rond 6 december aankomende zal het kanaal worden ingeruild voor kerstmuziek tot begin 2020.

Discussie

De afgelopen jaren is er een steeds heftigere discussie ontstaan rondom de beeltenis van Zwarte Piet. Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet zijn de afgelopen periode in heftige discussies geraakt waarbij zelfs geweld niet geschuwd wordt.

Joyne is een Nederlandse onderneming van vooral buitenrandstedelijke ondernemers Joyne richt zich in haar marketing en promotie iets meer op het zogeheten campingpubliek, Nederlanders buiten Nederland en iets meer op het publiek buiten de Randstad. Tegenstanders van Zwarte Piet bevinden zich verhoudingsgewijs meer in de Randstad. Omroepen als NTR en RTL 4 zijn gestopt met het louter tonen van Zwarte Piet en zijn overgegaan op andersoortige Pieten.

Primeur

Voor zover bekend is het Joyne-kanaal Sinterklaasje kom maar binnen, het eerste televisiekanaal met muziek rondom Sinterklaas en Zwarte Piet. Een woordvoerder van Joyne over het nieuwe kanaal: “Joyne heeft ervoor gekozen om voor deze periode van het jaar in te spelen op de feestelijkheden die deze maanden met zich mee brengen. Joyne heeft met de keuze van Joyne Sinterklaasje kom maar binnen geen standpunt aangaande de maatschappelijke discussie rondom Zwarte Piet. Er is een keuze gemaakt vanuit de optiek van het kinderfeest Sinterklaas.”

Bron mediamagazine.nl

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind Jerry Afriyie ook niet leuk, sterker nog, ik vind hem een verschrikkelijke persoonlijkheid. :rammen:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.