Ga naar inhoud

Petitie voor behoud analoge radiosignaal bij Ziggo


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Petitie voor behoud analoge radiosignaal bij Ziggo

Medianieuws

Kabelexploitant Ziggo is voornemens om het FM-radiosignaal van de kabel halen. Ziggo wil de extra bandbreedte daarna gebruiken voor de uitrol van het Gigabit-internet. Hierdoor zullen veel radioliefhebbers, die radio via de kabel ontvangen, worden gedupeerd.

Petitie voor behoud analoge radiosignaal bij Ziggo Via een online petitie willen radioliefhebbers aan Ziggo laten weten dat zoiets niet zomaar kan.

Ziggo: "Ons hoofdnetwerk bestaat voor 100% uit glas, waarbij ons glasvezel al tot in de wijken ligt. Door toepassing van DOCSIS 3.1 is het praktische verschil tussen glasvezel en coax nu al verdwenen.

Met deze technologie en upgrades is coaxkabel -van wijkkast naar woning- geen beperking.

Want met DOCSIS 4.0 is straks 10-Gbps symmetrisch mogelijk, zo is al bekend. Met oog op deze ontwikkelingen schakelen we het analoge tv-signaal af en overwegen we afbouw van het FM-radiosignaal om extra bandbreedte beschikbaar te maken. Zo blijven we -in lijn met stijgende dataverbruik en vraag naar hogere snelheden- anticiperen op de wensen van onze klanten." [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.