Ga naar inhoud

Lokale omroep uit de lucht door diefstaf zender na inbraak


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Lokale omroep uit de lucht door diefstaf zender na inbraak

Medianieuws Lokale omroep uit de lucht door diefstaf zender na inbraak

De lokale omroep voor Achtkarspelen en Tytsjerkeradiel was afgelopen week helemaal uit de lucht. Twee FM zenders waren gestolen waardoor 'RTV Kanaal 30' niet meer kon uitzenden op de FM. Naast de diefstal is er ook veel elektronica vernield.

"Vanwege een brute inbraak en grove vernieling in onze uitzendlocatie op de Burgumerdaam kunnen wij niet meer uitzenden via onze beide etherfrequenties 105 en 107.8 FM. Wij balen daar ontzettend van en zijn zwaar aangeslagen en gedupeerd.

We proberen zo snel mogelijk een vervangende zender te installeren. Het bestuur heeft aangifte gedaan en hoopt dat de daders gepakt worden en voor de schade verantwoordelijk kunnen worden gesteld."

Door snel optreden was de omroep korte tijd laterweer te ontvangen in Tytsjerkeradiel. Wanneer 'RTV Kanaal 30' ook weer in Achtkarspelen te horen is on het hele verzorgingsgebied te bedienen is onbekend. De schade van de omroep ligt waarschijnlijk op minimaal 5000 euro. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.