Ga naar inhoud

Edwin Evers vertelt over zijn ochtendshows in Bert op 5


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Edwin Evers vertelt over zijn ochtendshows in Bert op 5

Medianieuws

Wat is het geheim van een goede ochtendshow? Edwin Evers, de voormalige keizer van de ochtend, luistert met Bert Kranenbarg op NPO Radio 5 naar fragmenten van ochtendshows van nu, maar ook uit de jaren 70, 80 en 90 en spreekt zich uit over het werk van zijn collega’s.

Edwin Evers vertelt over zijn ochtendshows in Bert op 5 Niet over wat goed of fout gaat, maar over wat Edwin Evers opvalt. Met een beetje geluk levert dat hét recept voor een succesvolle ochtendshow op de radio.

21 jaar lang is Edwin Evers voor dag en dauw opgestaan om zijn ochtendshow te maken, eerst voor de KRO op 3FM, daarna op Radio 538.

Als iemand er iets over kan zeggen is hij het wel. Een deel van het gesprek is donderdagmiddag tussen 16 en 18 uur te horen in ‘Bert op 5’ op NPO Radio 5. Het volledige gesprek met alle fragmenten is daarna terug te vinden als podcast van ruim een uur.

Edwin Evers vertelt over zijn ochtendshows in Bert op 5

Onvergetelijke Luistermomenten
Iedere donderdagmiddag staat Bert op 5 op NPO Radio 5 stil bij Onvergetelijke Luistermomenten. De serie is begonnen in verband met de honderdste verjaardag van de radio op 6 november dit jaar. Daarom staat Bert op 5 wekelijks stil bij bijzondere radio uit het verleden, in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Jingleweb.nl.

Eerder al maakte Bert Kranenbarg in deze serie portretten over Met het oog op morgen, De toestand in de wereld (door mr. G.B.J. Hiltermann), Raden maar en De Stemband (met Kees Schilperoort), ‘Echt oude radio’ met mediahistoricus Bas Agterberg van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Cappuccino van Sjors Fröhlich, Radio Tour de France. In de rooie haan en Spijkers met koppen en de Tunes Top 100. Al deze gesprekken zijn als podcast terug te beluisteren via de website van NPO Radio 5. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.