Ga naar inhoud

Tv-zenders vieren wereldwijd 'World Television Day'


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Tv-zenders vieren wereldwijd 'World Television Day'

Medianieuws

Wereldwijd wordt vandaag, donderdag 21 november, bij diverse tv-zenders aandacht besteed aan de kracht en veelzijdigheid van TV tijdens World Television Day. Tegenwoordig is TV zoveel meer dan alleen lineair kijken.

Tv-zenders vieren wereldwijd 'World Television Day' Dit jaar staat ‘diversiteit’ centraal. Zowel in het aanbod van programma’s, zenders en platforms als ook in het kijkerspubliek dat dagelijks op grote schaal getrokken wordt.

Diversiteit van TV
Het onderwerp van de 23e editie van World Television Day is diversiteit. TV biedt een ongeëvenaarde variëteit aan premium films en series, nieuws, informatieve documentaires, shows en nog veel meer voor kijkers over de hele wereld. Deze premium content, beschikbaar op een groot aantal platforms waar en wanneer je maar wilt, wekt de nieuwsgierigheid, interesse en loyaliteit van kijkers.

 

Diversiteit is een belangrijk maatschappelijk vraagstuk dat steeds vaker wordt behandeld in Tv-programma’s en reclamecampagnes. Met het enorme aanbod aan content levert TV een belangrijke, positieve bijdrage aan het maatschappelijke debat. Door diversiteit een podium te bieden met inspirerende, kwalitatief hoogstaande programma’s, stimuleert TV de kijkers hun blik te verbreden en voorbij hun eigen dagelijks leven te kijken.

Diversiteit is een belangrijk onderdeel van een positieve en levendige samenleving en moet worden gezien als een rijkdom in plaats van een bedreiging. Elke poging om iedereen te betrekken en niemand uit te sluiten draagt bij aan een betere wereld”, stelt Caroline Petit, adjunct-directeur van het Regionaal Informatiecentrum van de Verenigde Naties.

Tv-zenders vieren wereldwijd 'World Television Day'

574.000 TV-programma’s per jaar in Nederland
Diversiteit komt onder meer tot uiting in het enorm aantal TV-programma’s dat jaarlijks uitgezonden en bekeken wordt. In de periode van 1 november 2018 tot en met 31 oktober 2019 waren dat 574.000 programma’s, uitgezonden door de36 full audit zenders die meelopen in het kijkonderzoek van SKO.

De genres met de meeste programma’s zijn de kinderseries en tekenfilms, gevolgd door sportprogramma’s en op de derde plek nieuws, zo meldt Screenforce, het marketingcentrum van Ster, RTL en BrandDeli, Talpa Network en ORN.

Diversiteit zit zowel in het aanbod van TV-programma’s als in het publiek dat naar deze programma’s kijkt. Wekelijks worden 90% van alle personen ouder dan 6 jaar bereikt met één van de TV-programma’s. Onder de doelgroep tuiniers ligt dit weekbereik zelfs op 96%, terwijl de inwoners uit de drie grote steden minder kijken en een weekbereik van 88% hebben (Bron: SKO). [Radio.NL]
Foto's: Pixabay

Tv-zenders vieren wereldwijd 'World Television Day'

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.