Ga naar inhoud

Zenderbaas Qmusic: zitten weer op niveau toptijd Mattie & Wietze


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Zenderbaas Qmusic: zitten weer op niveau toptijd Mattie & Wietze

Medianieuws

Zenderbaas Dave Minneboo is tevreden over waar Qmusic nu staat. Dit zegt hij in een interview met AD. “De zender heeft een goed jaar stilgestaan, maar nu zitten we echt weer op het niveau van de toptijd met Mattie en Wietze.’’

Zenderbaas Qmusic: zitten weer op niveau toptijd Mattie & Wietze Met stilstaan doelt Minneboo op de periode na de breuk tussen het toenmalige ochtendduo Mattie Valk en Wietze de Jager.

Hierdoor verloor Qmusic een flink aantal luisteraars. De daarop volgende ochtendshow met Mattie, Fien Vermeulen en Igmar Felicia flopte en werd daarom al binnen een jaar van zender gehaald.

Met Mattie en Marieke (Elsinga) op die plek hebben we nu een redelijk uniek concept: een man en een vrouw die allebei even belangrijk zijn”, aldus Minneboo in het AD.

Luistercijfers
Dat het goed gaat met Qmusic is duidelijk te zien in de luistercijfers. Vorige maand stond de zender te dringen om Radio 538 van de troon te stoten bij de voor adverteerders belangrijke doelgroep 20-49 jaar.

Het succes is het gevolg van meer strategische keuzes. “Wij hebben de zender volwassener gemaakt. Nederland vergrijst, daar moesten we ook qua muziekkeuze meer rekening mee houden”, vervolgt Minneboo.“Michael Jackson, Toto en Brian Adams; we draaien nu meer classics dan voorheen.

Maar deze meting wist Radio 538 de aanval van Qmusic af te slaan. Q bleef stabiel, terwijl 538 flink groeide. Toch is Minneboo ervan overtuigd dat zijn zender ooit nummer 1 wordt bij de doelgroep 20-49 jaar. “Het is niet de vraag óf, maar wannéér we in die doelgroep de nieuwe marktleider zijn.” [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.