Ga naar inhoud

‘5 miljoen Nederlanders luisteren naar podcasts’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

‘5 miljoen Nederlanders luisteren naar podcasts’

melanie-pongratz-BECWWmIuJ2k-unsplash-430x400.jpg

Zeker 5 miljoen Nederlanders luisteren naar podcasts. Dit blijkt uit de Markteffect Podcast Monitor, een representatief onderzoek onder 1039 Nederlanders dat in november 2019 voor de tweede keer werd uitgevoerd.

Het aandeel Nederlanders dat wel eens naar een podcast luistert is significant gestegen ten opzichte van de vorige meting (mei 2019). Waar toen nog ruim een kwart van de Nederlanders (28 procent) wel eens naar een podcast luistert, geldt dat nu voor vier op de tien Nederlanders, wat neerkomt op ongeveer 5,3 miljoen Nederlanders.

Eén op de vijf Nederlanders luistert momenteel zelfs minimaal één keer per week naar een podcast. Met name mannen (45 procent), hoog opgeleiden (56 procent) en jongeren tot 34 jaar (71 procent) luisteren naar podcasts.

Bijna alle Nederlanders die wel eens naar een podcast luisteren, doen dit vanwege privé doeleinden. Niet verrassend zijn ontspanning en amusement dan ook de meest genoemde redenen om naar een podcast te luisteren. Een kwart van de podcastluisteraars luistert echter (ook) vanwege zakelijke doeleinden naar podcasts.

Gemiddeld luisteren podcastluisteraars ruim een uur per week naar podcasts, vooral thuis en via Spotify op de mobiele telefoon.

De verwachting is dat het podcastgebruik in de toekomst alleen maar verder zal toenemen. Ruim twee derde van de Nederlanders die momenteel niet naar podcasts luistert, verwacht dit in de toekomst (misschien) wel te gaan doen.

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.