Ga naar inhoud

Tijdelijke subsidie journalistieke professionalisering lokale omroepen


tokoroko
 Delen

Aanbevolen Berichten

Tijdelijke subsidie journalistieke professionalisering lokale omroepen

Medianieuws

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft een subsidieregeling gepubliceerd die lokale publieke omroepen ondersteunt bij de versteviging van de onafhankelijke nieuwsvoorziening in hun verzorgingsgebied.

Tijdelijke subsidie journalistieke professionalisering lokale omroepen De NLPO, de brancheorganisatie voor de lokale publieke omroepen, is blij met het extra geld. Wel waarschuwt de organisatie voor het tijdelijke karakter van de maatregel.

Marc Visch, directeur van de NLPO: "Lokale omroepen kunnen zich niet rijk rekenen met het extra geld. De financiële problemen blijven totdat een structurele oplossing is gevonden onder een nieuw kabinet."

Oorspronkelijk was de wens van de NLPO om de eigen plannen voor een professionele en gezonde lokale publieke omroepsector te kunnen valideren aan de hand van een pilot. Het voorstel daartoe, dat samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten werd opgesteld, ontving veel steun vanuit de Tweede Kamer.

Tijdelijke subsidie journalistieke professionalisering lokale omroepen

Foto's: Pixabay

Visch: “De regeling die er nu ligt is een compromis. Het is goed dat de minister het belang van de sector onderschrijft en we zullen er als brancheorganisatie alles aan doen om de regeling te laten slagen.”

Wel maakt Visch zich nog zorgen over de bruikbaarheid van de uitkomsten voor het vervolg: “Het ‘Lokaal Toereikend Media-Aanbod’ en de ‘streekomroepvorming’, twee speerpunten van beleid, zijn nu nergens in de regeling terug te vinden.

Een relevant beoordelingskader ontbreekt bovendien. Dat is wat ons betreft een gemiste kans."
 
De sluitingsdatum van de regeling is 4 december. Meer info is hier te vinden. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
 Delen

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.