Ga naar inhoud

NPO Radio 5 in het teken van de Evergreen Top 1000


dreka

Aanbevolen Berichten

NPO Radio 5 in het teken van de Evergreen Top 1000

dab-npo-radio5.jpg

Tot en met vrijdag 29 november staat NPO Radio 5 helemaal in het teken van de Evergreen Top 1000. De lijst is elke dag te horen tussen 6.00 en 20.00 uur. De lijst wordt ook dit jaar aangevoerd door Wim Sonneveld met Het Dorp.

Lijst kleurt oranje

Nederlandse artiesten zijn dit jaar prominent vertegenwoordigd in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5. Bijna een kwart van de nummers komt van eigen bodem. De top 20 bestaat zelfs voor de helft uit nationaal product.

Het aandeel Nederlands product stijgt naar 228 nummers (vorig jaar 213), waarvan er 139 Nederlandstalig zijn. In de top 20 staan onder meer Lea van The Cats (op 6), Pastorale van Liesbeth List & Ramses Shaffy (op 14) en La Comparsa van ZZ & De Maskers (op 20). Onbetwiste nummer 1 is Het Dorp. De klassieker van Wim Sonneveld voert de lijst dit jaar voor de negende keer aan. De hoogste nieuwe binnenkomer komt eveneens uit eigen land: Danny Vera met Roller Coaster (op 16).

Hofleveranciers

De best vertegenwoordigde hofleverancier is ook dit jaar The Beatles, met 30 nummers. Elvis Presley staat 27 keer in de Evergreen Top 1000 en The Rolling Stones 21 keer. The Cats uit Volendam staan bij de hofleveranciers op de vierde plaats met een totaal van 20.

Uitzendingen

De lijst is tot en met vrijdag aanstaande elke dag vanaf 6.00 uur te horen. Het dj-team van de twaalfde editie van de Evergreen Top 1000 bestaat uit Jan Rietman, Jeroen van Inkel, Bert Haandrikman, Henkjan Smits, Manuëla Kemp, Hans Schiffers, Tom Herlaar, Corné Klijn en Bert Kranenbarg. “Na 20:00 wordt er elke avond lekker nagenoten in het Evergreen Café! Met gasten, muziek rondom de lijst, de Evergreen PubQuiz en het Evergreen woord van de dag!“, aldus de radiozenders

De radiozender is te beluisteren via DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.

De lijst vind je hier

Bron mediamagazine.nl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.