Ga naar inhoud

Vlaanderen: Leen Demaré met stille trom vertrokken bij Joe


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Vlaanderen: Leen Demaré met stille trom vertrokken bij Joe

Medianieuws

Leen Demaré heeft onverwachts zaterdagmiddag al haar laatste uitzending gemaakt voor de commerciële radiozender Joe in Vlaanderen. Dat gebeurde in alle stilte, want pas zondag maakte ze via Instagram bekend dat haar laatste uitzending er al op zat.

Vlaanderen: Leen Demaré met stille trom vertrokken bij Joe“En toen was het gedaan”, schreef Demaré op Instagram. “Gisteren mijn laatste uitzending op Joe. Bedankt om te luisteren. En geen idee wat de toekomst zal brengen.

Het is opmerkelijk dat Joe op geen enkele wijze aandacht heeft besteed aan het vertrek van Demaré, die hiermee een vertrouwde stem kwijt is.

Stem van het eerste uur
Demaré was één van de laatste stemmen die al sinds de start van Joe in april 2009 (toen nog met toevoeging FM) te horen was. Daarvoor werkte ze voor Joe-voorganger 4FM. De tv-kijkers uit de jaren ’90 en ’00 kennen haar misschien vooral van TV. Haar dagelijkse programma op de publieke radiozender Donna (dat later vervanger werd door MNM) werd namelijk ook uitgezonden via het eerste tv-net van de VRT. Haar radiocarrière begon ze halverwege de jaren ’80 bij de Vlaamse Radio 1.

Bij Joe presenteerde Demaré vele programma’s. In eerste instantie kreeg ze haar vertrouwde blok tussen 9 en 12, maar later volgde onder meer de middagshow en de lunch. Sinds het najaar van 2017 was de deejay op vrijdagavond en op zaterdag- en zondagmiddag te horen op Joe.

Vernieuwing
Afgelopen zomer werd bekend dat Demaré eind van het jaar de zender moest gaan verlaten wegens vernieuwingen. Afgelopen weekend was dus al het moment dat ze afscheid nam van de zender.

In 2006 had Radio.NL een interview met Demaré over radio in Vlaanderen en Nederland. Dit interview is hier te lezen.

Bekijk hier oude beelden van Leen Demaré waarin ze belt met een winnaar van een radiospelletje, maar dat gaat niet volgens plan. [Radio.NL]
Foto: video still Youtube

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.