Ga naar inhoud

Nederlanders grootste afnemers illegale IPTV abonnementen


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Nederlanders grootste afnemers illegale IPTV abonnementen

Medianieuws

In 2018 betaalden 1.1 miljoen Nederlanders (8.9% van de bevolking) gemiddeld 6,82 euro per maand (93 miljoen per jaar) aan illegale IPTV criminelen, aldus een onderzoek van het Europese bureau voor de Intellectuele Eigendom EUIPO.

Nederlanders grootste afnemers illegale IPTV abonnementen Dat is volgens Stichting Brein in verhouding het hoogste percentage IPTV gebruikers in de EU.

Alleen de vier grootste landen (Engeland, Frankrijk, Spanje en Duitsland) hebben een hoger aantal illegale gebruikers en wederrechtelijke inkomsten.

Het totaal aantal illegale gebruikers in de EU lag in 2018 op 13.7 miljoen, samen goed voor bijna 1 miljard euro aan illegale inkomsten.

Kodi
Via illegale IPTV abonnementen, vaak geïnstalleerd op kodi of android kastjes, krijgen abonnees wereldwijd toegang tot duizenden tv- en betaalkanalen, inclusief sport en video-op-aanvraag (speelfilms en series). Kastjes werden in het verleden o.a. veel aangeboden op de Zwarte Markt in Beverwijk. Maar door de strenge controle is dit nu niet meer mogelijk.

Nederlanders grootste afnemers illegale IPTV abonnementen

Het onderzoek geeft ook inzicht in de technische aspecten, complexe infrastructuur, juridische kwesties en gerelateerde rechtspraak. Onder meer wordt verwezen naar de arresten van het Europese hof (HvJEU) in de BREIN v Wullems (Filmspeler) zaak en BREIN v Ziggo (The Pirate Bay).

Brein “Brein pakte al meer dan 300 illegale verkopers van IPTV abonnementen aan maar de georganiseerde criminaliteit achter de infrastructuur vereist aandacht van strafrechtelijke autoriteiten alsmede de hulp van hosting providers bij snelle afsluiting en identificatie van de boosdoeners”Toch maakte de gemiddelde internetgebruiker in de EU 9.7 keer per maand gebruik van illegale online bronnen. [Radio.NL]
Foto: Pixabay

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.