Ga naar inhoud

Omzet Apple reseller Amac in eerste half jaar naar 82 miljoen euro


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Omzet Apple reseller Amac in eerste half jaar naar 82 miljoen euro

Amac-430x400.jpg

De omzet van Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, steeg afgelopen halfjaar met 12,8 procent naar 82 miljoen euro. De EBITDA liep op tot 1,4 miljoen euro, een stijging van 165 procent.

Verwacht wordt dat de omzet in het huidige boekjaar, dat van april tot en met maart loopt, uitkomt boven de 170 miljoen euro.

De onlineverkoop steeg de afgelopen zes maanden het meest, maar liefst 46 procent, meldt de retailer.

Ook Amac Pro, de verkoop aan zakelijke gebruikers, zag met een groei van 13 procent de omzet toenemen.

In de 47 fysieke winkels werd 10 procent meer omzet gegenereerd. De vestiging in Rotterdam draaide de hoogste omzet, gevolgd door Utrecht (The Wall) en Eindhoven. In de nieuwe winkel in The Wall leidde een bezoek het vaakst tot een aankoop.

De nieuwe MacBook Air heeft volgens Amac gezorgd voor een flinke stijging in het aantal verkochte units. Ook de iPad Pro was onverminderd populair. Net als vorig jaar was de Apple Watch in trek met een omzetstijging van 84 procent, dit slechts gedeeltelijk geholpen door de zeer succesvolle introductie van de Apple Watch 5 eind september. De MacBook Pro werd de laatste maanden iets minder verkocht vanwege geruchten over de inmiddels aangekondigde 16 inch-versie.

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.