Ga naar inhoud

Nederlander komt niet meteen in actie bij 5G


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Nederlander komt niet meteen in actie bij 5G

Screen-Shot-2019-11-28-at-11.58.28-AM-430x400.jpg

Slechts een klein deel van de Nederlanders is van plan om direct actie te ondernemen – bijvoorbeeld door aankoop van een 5G-geschikte smartphone – zodra 5G-netwerken actief worden.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper onder 1000 Nederlanders, waarvan de resultaten vandaag werden gepresenteerd op het congres Telecom Insdghts in Utrecht.

Een meerderheid van de Nederlanders is bekend met de komst van het 5G-netwerk. Slechts 13 procent is volledig onbekend met de opvolger van 4G. Het zijn vooral de senioren die vweinig weten over 5G, terwijl 16-35 jarigen vaker aangeven wel bekend zijn met de technologie.

85 procent van de Nederlanders die momenteel gebruikt van het 4G-netwerk is (zeer) tevreden over de snelheid hiervan (gemiddeld minimaal 40 Mbps download). Toch heeft 39 procent behoefte aan sneller mobiel internet.

Wanneer het echter aankomt op de investering die consumenten willen doen om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van het snellere 5G-netwerk, blijkt die bereidheid laag. Slechts 6 procent koopt direct een nieuwe 5G-smartphone, 2 procent wisselt direct van mobiele aanbieder wanneer de huidige aanbieder geen 5G aanbiedt. Vervolgens is er ook een grote groep die eerst afwacht en vervolgens (mogelijk) actie gaat ondernemen.

Ongeveer een derde van de Nederlanders is helemaal niet van plan een nieuwe 5G-smartphone te kopen of over te stappen van aanbieder.

Overigens loopt Nederland achter met de uitrol van 5G. De belangrijkste frequenties komen pas over twee jaar beschikbaar.

Slechts 7 procent van Nederlanders geeft aan zich veel zorgen te maken over de EM-(elektromagnetische) straling van dit nieuwe netwerk. Nog eens 27 procent maakt zich een beetje zorgen.

Nederlander schatten andere gevaren hoger in als het gaat om een negatieve impact op de volksgezondheid.

Wanneer Nederlanders gevraagd wordt om vuurwerk, micro-plastic, stikstof, roken, CO2, straling 5G-netwerk, drugs, UV-straling en smog te ordenen op gevaar voor de volksgezondheid, blijken zij drugs als het meest gevaarlijk te zien. Op de tweede plek komt roken, gevolgd door smog. Straling van het 5G netwerk komt op de negende en daarmee laagste plek. 4 procent zet 5G straling op plek 1, 37 procent ziet het als het minste gevaar van de lijst.

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.