Ga naar inhoud

Netflix opent deur voor internetcriminelen: ex-klanten de dupe


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Netflix opent deur voor internetcriminelen: ex-klanten de dupe

Netflix heeft onbedoeld de deur wijd voor internetcriminelen opengezet. Niet de streamingdienst, maar voormalige abonnees zijn gedupeerd.
 
Netflix
Foto ANP

Internetcriminelen hebben namelijk een manier gevonden om accounts van voormalig abonnees te heractiveren. Dit meldt BBC naar aanleiding van eigen onderzoek. Als bij Netflix het abonnement wordt opgezegd, bewaart het bedrijf het gebruikte account inclusief de betaalgegevens nog enige maanden. Dit doet de streamingdienst om het voormalige klanten makkelijker te maken om op een later moment het opgezegde abonnement te heractiveren. In dat geval hoeven persoonlijke gegevens zoals de manier van betalen niet opnieuw ingevoerd worden. Het is hierdoor mogelijk om na enkele korte handelingen weer direct naar films, series en documentaires te kijken.

 

Wel betalen voor Netflix

Omdat nog steeds veel personen voor meerdere diensten dezelfde inloggegevens gebruiken, kunnen internetcriminelen hun slag slaan. De inloggegevens die zijn buitgemaakt bij eerdere datalekken worden door hen gebruikt om te proberen toegang te krijgen tot Netflixaccounts. Mocht dit bij een account van een onlangs opgezegd abonnement lukken, dan kan de internetcrimineel het abonnement heractiveren. Omdat de betaalgegevens nog bekend zijn wordt het maandelijkse abonnementsbedrag van de rekening van de accounthouder afgeschreven. Omdat bij de inbraak in vrijwel alle gevallen door de internetcrimineel direct het wachtwoord wordt gewijzigd, is het inloggen door de eigenaar van het account niet meer mogelijk.

 

Inloggegevens

Het is daarom altijd aan te raden – maar nu zeker in het geval van Netflix – om nooit de gelijke inloggegevens voor meerdere diensten of internetsites te gebruiken. Doet u dit op dit moment wel dan is het aan te raden het wachtwoord van accounts te wijzigen. Als u abonnee bij Netflix bent geweest en u ontvangt plots e-mailberichten over het inloggen op nieuwe apparaten of het wijzigen van het wachtwoord dan is oplettendheid vereist. Kijk daarbij bijvoorbeeld op u bank- of creditcardafschriften of u niet opnieuw voor de streamingdienst aan het betalen bent.

 

Bron@TotaalTV

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat moet je dan doen als EX klant bij Netflix mocht het jouw dan toch overkomen dat criminelen, onbevoegd, je account weer activeren?

Storneren is een optie maar draait gegarandeerd uit op incasso´s.

Inloggen op Netflix lukt niet meer omdat je paswoord gewijzigd is.

Hoe Netflix dan wel te bereiken en hoe Netflix aan te tonen dat je dat niet zelf gedaan hebt?

Ze zijn niet aangesloten bij een geschillen commissie MAAR je kan ze wel bellen, live chatten, schrijven en EMAILEN!

https://help.netflix.com/nl/contactus

Netflix International B.V.
Stadhouderskade 55
1072 AB Amsterdam
KvK: 62266519
Btw: NL853746333B01
Aandelenkapitaal: 12.500 euro
E-mailadres: nl@netflix.com

image.png.11ac3cd4d6d4939971a7fecbc7d4291f.png

 

  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.