Ga naar inhoud

Productvergelijkers: ‘Europa, doe iets tegen Google’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Productvergelijkers: ‘Europa, doe iets tegen Google’

14800284378_4772b9c08d_b-430x400.jpg

De directeuren en eigenaren van 41 Europese productvergelijkers roepen de Europese Commissie op iets te doen tegen de aanhoudende dominantie van Google Shopping. In hun ogen blijft er sprake van machtsmisbruik.

Onder de ondertekenaars bevindt zich onder meer Compare Group (Vergelijk.nl) maar ook Kelkoo, Billiger.de, Idealo en Ladenzeile.de (Shopalike.nl). Zij stuurden gisteren een gezamenlijke brief aan eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging (Pdf).

“We willen benadrukken dat tien jaar na de eerste klacht en twee jaar na Europa’s maatregelen en boete tegen machtsmisbruik door Google Shopping is er nog steeds geen concurrerend landschap op nationale markten teruggekeerd.” De bedrijven stellen dat de boete noch hun verplichte (betaalde) opname in de Shopping-carrousel enig effect hebben.

Een mogelijke illustratie daarvan is het feit dat de prijzen van Google Shopping gemiddeld 13,7 procent hoger liggen dan bij nationale productvergelijkers (Pdf) . Ondanks dat prijsverschil winnen de ondernemers geen terrein terug op de zoekgigant.

Tijdens een toespraak onlangs op de Web Summit in Lissabon gaf eurocommissaris Margrethe Vestager toe dat haar maatregelen niet het beoogde effect hebben gehad. De politica, die haar positie in de nieuwe Commissie behoudt, sprak niet over maatregelen tegen de technologiegigant.

Foto: Glyn Lowe (cc)

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.