Ga naar inhoud

538 deejay Daniel Lippens geschorst vanwege dollemansrit


tokoroko

Aanbevolen Berichten

538 deejay Daniel Lippens geschorst vanwege dollemansrit

Medianieuws

Radio 538-deejay Daniel Lippens heeft op social media flink wat kritiek gekregen vanwege zijn dollemansrit die live op internet te zien was. Hierin veroorzaakt hij twee keer bijna een aanrijding, de derde keer ging het helaas mis en was een fietser het slachtoffer. Radio 538 heeft de deejay onder druk van de media twee dagen later alnog geschorst.

538 deejay Daniel Lippens geschorst vanwege dollemansritGeschorst
De 30-jarige Daniel Lippens is door zijn roekeloze rijgedrag voor onbepaalde tijd niet meer te horen op Radio 538.

De deejay gaat zijn tijd nu benutten om een podcastserie te maken over verkeersveiligheid.

Video
In de goerd bekeken video, die onder meer op Dumpert en de site van De Telegraaf staat, is te zien hoe Lippens eerst bijna een fietser van rechts aanrijdt. Ondanks dat de man voorrang had, roept de deejay “Meneer, kijkt u even uit?”.

Even later rijdt Lippens bij het linksaf slaan bijna een voetganger aan, die hij eveneens voor had moeten laten gaan. Geschrokken reageert Lippens “Jezus, dude!”.

Maar de twee bijna aanrijdingen waren helaas nog geen wake-up call voor de deejay, want even later geeft hij flink gas op een Amsterdamse gracht en tikt daarbij een fietser aan met zijn rechter buitenspiegel. Een voetganger maant hem vervolgens meteen te stoppen. Ook de politie was meteen ter plaatse.

Ik ben best wel van mezelf geschrokken”, vertelt Lippens aan De Telegraaf. “Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat. Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag. Sorry voor de mensen tegen wie ik zo heb gereageerd, ik zat gewoon fout. Ik had gewoon een heel slechte dag.

Excuses
Ook laat Lippens weten dat de fietser niets mankeerde. Om er snel van af te zijn heeft de deejay zijn excuses aangeboden en volgens de Telegraaf de schade vergoed door een nieuwe fiets te geven aan het slachtoffer.

In 2010 was Lippens, die toen nog bij Slam FM werkte, al eens betrokken bij een ernstig ongeluk. Toen moest hij uitwijken voor een auto die opeens stilstond en raakte daarbij de macht over het stuur kwijt. De deejay was op dat moment druk met zijn radio bezig.

Frank van ‘t Hof en Giel Beelen
Radio 538 deejay Daniel Lippens is overigens niet de eerste 538 deejay die onverantwoord achter het stuur van een auto zat. Eerder zat ook Ivo van Breukelen dronken achter het stuur van zijn auto.

En NPO Radio 2 deejay Frank van ‘t Hof raakte twee maanden geleden nog zijn rijbewijs kwijt omdat hij de levens van andere weggebruikers op het spel zette.

En in het verleden raakte ochtenddeejay Giel Beelen van Radio Veronica ook al meerdere malen zijn rijbewijs kwijt door andere weggebruikers in gevaar te brengen. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.