Ga naar inhoud

Weer records Thanksgiving/Black Friday in de VS


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Weer records Thanksgiving/Black Friday in de VS

Thanksgiving-430x400.jpg

Op Black Friday is in de VS online minstens 7,4 miljard dollar omgezet. In de vroege ochtend signaleerde Adobe al 600 miljoen dollar aan bestellingen, 19,2 procent meer dan een jaar geleden.

Er is daarmee 1,2 miljard dollar meer uitgegeven dan vorig jaar, al had Adobe zelf gerekend op 7,5 miljard.

De gemiddelde uitgaven bedroegen 168 dollar, 5,9 procent meer dan een jaar geleden. Er is vooral veel speelgoed besteld rond thema’s als Frozen 2 en Paw Patrol. Videogames als FIFA 20 en Madden 20 deden het ook goed, evenals de console Nintendo Switch. Er was ook veel vraag naar MacBooks, Airpods en Samsung televisies.

Op het Shopify platform ging de omzet al gauw richting 1,2 miljoen dollar per minuut.

Op Thanksgiving kwam de omzet volgens Adobe alleen al uit op 4,2 miljard dollar, 14,5 procent meer dan een jaar geleden. Het is voor het eerst dat op deze dag de omzet boven de 4 miljard uitkomt.

44 procent van de omzet kwam via mobiele apparaten, 24,4 procent meer dan een jaar geleden. Op Black Friday kwam 2,9 miljard binnen via smartphones.

Adobe baseert zijn schattingen op 1 biljoen bezoeken aan 4500 retailsites, waaronder 80 van de Top 100 retailers uit Internet Retailer 2019 Top 1000.

Salesforce kwam ook met een schatting van 4,1 miljard dollar op Thanksgiving, wat 17 procent hoger is dan een jaar geleden. Internationaal zou het gaan om 20 miljard dollar, een stijging van 24 procent. Salesforce baseert zijn cijfers op activiteiten in zijn Commerce Cloud.

Retailers van het platform Shopify zagen hun omzet op Thanksgiving stijgen tot 442 miljoen dollar, 14,4 procent meer dan een jaar terug.

Vandaag vindt in de VS Cyber Monday plaats, wat enkele jaren geleden nog het antwoord was van online retailers op Black Friday, traditioneel een koopjesfeest van de fysieke retail. De laatste jaren is dat onderscheid aan het verdwijnen.

De schattingen zijn dat dit jaar in de VS 27,49 miljard dollar online wordt besteed.

Foto Shutterstock

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.