Ga naar inhoud

Amazon is 7 procent duurder dan bol.com’


tokoroko

Aanbevolen Berichten

Amazon is 7 procent duurder dan bol.com’

5857306714_0cc9528093_k-430x400.jpg

Een steekproef onder de 125 populairste producten laat zien dat Amazon voor Nederland gemiddeld 6,8 procent duurder is dan bol.com. Het Nederlandse platform is in 61 procent van de gevallen het goedkoopst.

Bovendien is Amazon in de top vijf producten vrijwel altijd procenten duurder dan bol.com. Dat is af te leiden uit cijfers die Bart Manders van Greenhouse Group met Emerce deelde. Het hoofd van de afdeling Marketplaces exporteerde de top 25 uit de productgroepen Games, Beauty, Elektronica, Gereedschap en Woonaccessoires en analyseerde die.

Waar Amazon wordt toegedicht dat het goedkoper is dan Nederlandse shops, laat de vergelijking tussen twee e-tailgiganten dat niet zien. In de productgroep Elektronica is Amazon zelfs meestal (76%) veel duurder. Gemiddeld prijsverschil: 14 procent. “Het heeft helemaal geen nut om over de grens te gaan shoppen. Waarom zou je naar Amazon gaan”, zegt Manders “niet vanwege de prijzen. Mogelijk wel vanwege de long tail. Hun assortiment bestaat uit 300 miljoen items, maar daar zit ook veel rommel en fraude tussen.”

49156659178_6351028d05_o.png

Manders: “Ook viel mij op, dat alle producten die bol.com weergeeft als meest populair allemaal producten zijn die zij zelf verkopen en niet via 3rd party sellers.”

Klanten van Greenhouse Group, doorgaans zijn dat grotere marktpartijen, vrezen dat Amazon een prijzenoorlog moet ontketenen willen ze in Nederland een dominante marktpositie veroveren. “Er heerst totale gekte rondom Amazon. Mensen vergeten dat er bij bol.com drie keer meer klanten komen, dat ze goede leveringsvoorwaarden hebben, voor zakelijke klanten goed bereikbaar zijn en kwalitatief goed assortiment voeren. Amazon daarentegen is voor grootzakelijke verkopers heel vervelend om zaken mee te doen.”

In het geval van een prijzenoorlog vreest de expert dat bol.com en Amazon de prijzen moeten gaan drukken bij hun leveranciers. De slachtoffers daar zijn de retailers en groothandel. De consument profiteert, want krijgt lage prijzen.

Het Amerikaanse e-commercebedrijf staat op het punt om Amazon.nl in gebruik te nemen als volwaardige webwinkel. Tot op heden zijn daar enkel boeken te koop. Al het e-commerceverkeer voor andere producten wordt momenteel nog doorgestuurd naar een Nederlandse versie van Amazon.de.

 

Bron@Emerce.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.