Ga naar inhoud

K-Earth 101 voor de tweede maand op 1 in Los Angeles


tokoroko

Aanbevolen Berichten

K-Earth 101 voor de tweede maand op 1 in Los Angeles

Medianieuws

Het is K-Earth 101 (KRTH) voor de tweede maand op een rij gelukt om tot best beluisterde radiostation van Los Angeles gekroond te worden. De classic hitszender zag haar marktaandeel gelijk blijven. In New York City staat 106.7 Lite FM (WLTW) opnieuw op 1.

K-Earth 101 voor de tweede maand op 1 in Los Angeles Volgens de novembercijfers van Nielsen Audio scoorde K-Earth 101 wederom 5,9% marktaandeel. Wekelijks trekt de zender bijna 3,11 miljoen luisteraars.

Overigens bevatten de novembercijfers de periode van 10 oktober tot 6 november. Dit komt doordat de luistercijfers in de VS 13 keer per jaar gemeten worden.

Ook voor KOST 103.5 was het status quo. Wederom nam de popzender met hits van de jaren ’80 tot nu, de tweede plek in met 5,2% marktaandeel. Volgende meting staat KOST ongetwijfeld weer op de eerste plaats, want op 8 november is de zender weer overgestapt op non-stop kerstmuziek. Traditiegetrouw schiet het marktaandeel dan weer omhoog.

De popzender 104.3 My FM (KBIG), met hits uit de 00’s en 10’s, zag het marktaandeel dalen naar 4,6%, maar blijft derde. De Spaanstalige zender KLVE 107.5 en de urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) delen de vierde plaats met elk 4,1%. KLVE steeg licht, terwijl The Wave 0,4%-punt verloor.

Kijkend naar de doelgroepen, dan is de hitzender 102.7 KIIS FM voor het eerst in een jaar tijd weer nummer 1 bij de 18-34 jarigen. K-Earth blijft aan kop blijft bij de doelgroep 25-54 en 18-49 jaar.

New York City
In de Big Apple is de top 5 wederom onveranderd qua standen. Lite FM staat nog steeds stevig bovenaan met 7,1% marktaandeel. De popzender maakt zich bovendien alweer op voor een flinke groeispurt, want op 15 november is Lite weer overgestapt op kerstmuziek.

(W)CBS FM 101.1 blijft tweede. Het marktaandeel van de classic hits zender steeg licht naar 5,9%. De urban popzender WBLS 107.5 volgt met 5,8% op de derde plaats. De hitzender Z100 (WHTZ) blijft vierde met 5,0%, terwijl de Spaanstalige Latinzender Mega 97.9 (WSKQ) vijfde blijft met 4,7%.

Bij de doelgroepen dan blijft Z100 nipt aan kop bij de 18-34 jarigen, terwijl Z en Lite gezamenlijk aan kop gaan bij de 25-54 jarigen. Lite domineert bij de 18-49 jarigen.

Riverside-San Bernardino
Elke maand blikt Radio.NL ook op de luistercijfers in een andere regio. Deze keer is dit Riverside-San Bernardino, de regio ten oosten van de stad Los Angeles. Hier wonen ruim 2 miljoen mensen op een slordige 19.000 km2, wat iets minder dan de helft van ons land is. Daarnaast is ruim de helft van de inwoners Spaanstalig.

Net als een jaar geleden staat dan ook de Spaanstalige hitzender José 97.5 (KLYY) op 1 met 8,2% marktaandeel. Dit is wel ruim een procentpunt lager dan een jaar geleden. Op plek 2 staat de classic hitszender KOLA 99.9 met 7,3%.

Daarna volgt een flink gat tot de nummer 3: 99.1 KGGI. De lokale variant van Z100 of KIIS van iHeart Media scoort 3,8% marktaandeel. Nog altijd draait KGGI een eigen lokale programmering zonder netwerkprogramma;s van iHeart Media sterren als Ryan Seacrest.

Wel voelt WGGI de hete adem van K-Frog (KFRG) in de adem. De countryzender verloor de afgelopen meting flink en scoort nu 3,7% marktaandeel. De Spaantalige popzender ZonaMX 101.9 (KSCA) completeert de top 5 met 3,2% marktaandeel. [Radio.NL]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account of meld je aan om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer je voor een nieuw account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Heb je al een account? Meld je dan hier aan.

Nu Aanmelden
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Lees voordat je verder gaat onze Gebruikers Voorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om te helpen deze website te verbeteren. Je kunt je cookie instellingen aanpassen, anders nemen we aan dat je het goed vindt dat we verder gaan.